• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEVEROVATNO! SOMBORAC PRODAJE KUĆU ZA 1.500€: Može da se podeli na dva dela, a još jedna stvar je šokantna

Autor Ivana Vlajković

U Somboru se prodaje kuća koja ima 31 kvadrat za 1.500 evra.

 U Somboru se prodaje kuća za 1500 evra Izvor: Facebook/printscreen

Na Fejsbuku je objavljen oglas za prodaju nekretnine, a koji je privukao veliku pažnju. Jedan muškarac iz Sombora objavio je da prodaje kuću koja ima 31 kvadrat za 1.500 evra. 

Somborac je napisao da je kuća nekad bila prodavnica. "Na prodaju montažna kućica od 31 kvadrat. Može da se podeli i na dva dela. Služila kao prodavnica a idealno za vikendicu ili vrtnu kućicu u dvorištu. Prodaje se samo kućica bez zemljišta. Lako se rasklapa i prenosi. Nalazi se u Somboru kod hipodroma. Cena samo 1.500 evra", objavio je muškarac. 

Interesovanje za seoske kuće buknulo je od epidemije koronavirusa, a naročito je postalo ogromno kad je država Srbija rešila da oživi zapuštena seoska domaćinstva i imanja tako što mladim parovima i mladim porodicama daje novac u iznosu od 10.000 evra za kupovinu kuće na selu.

Izvor: Facebook/printscreen

Podsetimo, Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je novi konkurs za dodelu seoskih kuća i opredelilo još 500 miliona dinara za tu namenu. Do sada je ukupno kroz taj program kupljeno 1.631 kuća u 570 sela. Kandidat za kupovinu seoske kuće mora da ispuni sledeće uslove: da ima manje od 45 godina, da nije vlasnik ili suvlasnik nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije, izuzev poljoprivrednog zemljišta i da istu nije otuđio ili poklonio u prethodnih pet godina.

Podnosioci prijave moraju da ispune i samo jedan od sledećih uslova koji se odnose na to da se na selu živi samostalno u zakupljenoj kući ili u porodičnoj zajednici sa ostalim članovima porodice, zatim da živi u gradskoj sredini u zakupljenoj nepokretnosti samostalno ili sa porodicom i da ima nameru da živi na selu.

Takođe, od podnosioca prijave očekuje se da sa prodavaocem nepokretnosti nije u krvnom srodstvu, da nije u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnosti i da u momentu podnošenja prijave nemaju neizmirenih obaveza prema državi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bgd

1500 dinara je previše …

Ovde su živeli

nogometaši zvezde.

Mikajlo

Kao da je trafika, teško može da bude kuća, mada je stavio realnu cenu

special image