Kompanija "Real" je nekada imala preko 270 supermarketa u Nemačkoj. Unazad nekoliko godina firma je imala velikih problema, pa su prodavnice ostale na 62 lokacije. Kako navode nemački mediji, grupa "SCP" preuzeće ostatak poznatog lanca. 

Nemački mediji prenose da je posao već zaključen. "SCP" grupa preuzima "Mein Real". Ova kompanija je preuzela "Real" od "Metroa" početkom 2020. godine.  Filijale su bile ili zatvorene ili prodate konkurentima, odnosno trgovačkim lancima. Na kraju su 62 od 270 filijala širom Nemačke ostavljene i predate investitoru Svenu Tišendorfu.

Njegove filijale su poslovale pod novim imenom "Mein Real". Međutim, čini se da njegov koncept nije uspeo. Sada "SCP" grupa ponovo preuzima operacije i ogranke. Za kupce je bitno da znaju da prodavnice nastavljaju da rade u 62 grada. Drugi nemački lanac supermarketa već je uložio novac u isporuku robe supermarketima "Mein Real" i očekuje zaradu od prodaje u milijardama.

Podsetimo, i broj H&M prodavnica u Nemačkoj pada od 2019. godine. Zatvorene su poslovnice na 38 lokacija. Modni div u Nemačkoj ima 430 poslovnica poslednjih godina. Poslovnica će u budućnosti biti još manje. Nemački mediji navode kako H&M u 2023. godini planira da zatvori više poslovnica.

(MONDO/fenix-magazin.de)