• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA DVA DANA POČINJE ISPLATA PENZIJA ZA MAJ MESEC! Evo koja će grupa prva dobiti novac, neki moraju da čekaju do 12. juna

Autor Ivana Vlajković

Isplata penzija za maj mesec počinje 2. juna.

 Isplata penzija za mesec maj 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Isplata penzija za oko 1,65 miliona penzionera počinje u petak, 2. juna. Novac će najpre dobiti najstariji iz reda samostalnih delatnosti. 

Poljoprivrednici i vojni penzioneri dobiće penziju 6. juna. Najviše na listi PIO fonda ima penzionera koji su zaposleni i njima će penzija na tekuće račune leći 10. juna. Dva dana kasnije moći će da se podignu i na šalterima pošta ili će im biti uručene na kućne adrese.

Od maja prošle godine, pa sve do kraja iste za isplatu penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih Fond ne povlači sredstva iz budžeta, već one stižu iz sopstvenih sredstava. To znači da je prihodima od doprinosa ostvareno učešće od 86,7 odsto u ukupnim prihodima Fonda, dok transferi iz budžeta čine 13 odsto.

Prema ranijim najavama, primanja najstarijih bi do kraja godine trebalo da porastu najverovatnije 14 do 15 odsto. Veće čekove trebalo bi očekivati do novembra. Prema računici, ukoliko bi primanja najstarijih porasle za 15 odsto prosečna penzija bila bi uvećana za oko 5.000 dinara i iznosila bi 43.498 dinara. Najviše penzionera može da računa na ček deblji za oko 4.000 dinara.

(MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image