• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KINESKI BIZNISMEN POSTAO VLASNIK DORMEA! Kralj dušeka potvrdio, ostao i bez MALOPRODAJE - Otkrio sve detalje kupovine

Autor Aleksandar Blagić

Studio Moderna je nakon nedavne rasprodaje robnih marki prodala i maloprodaju. Novi vlasnik je jedan kineski biznismen.

 Kineski biznismen kupio Dormeo Izvor: Youtube/PrintScreen

Nakon bankrota firme u vlasništvu Sandi Češka, kupac studio Moderna je trgovac madracima "Matratzen Concord" iz Nemačke. Ovo je potvrdio za "Finance" osnivač i vlasnik Studija Moderna, Sandi Češko.

Još se traže rešenja za ostatak koncerna, koji ima ozbiljne finansijske probleme. U beogradskim Dormeo radnjama već stoje katanci.

"Matratzen Concord" je u vlasništvu kineskog biznismena koji je takođe bio dobavljač za Studio Moderne. Deo koji je nemačka kompanija sada otkupila od Studija Moderna predstavlja oko četvrtinu dosadašnjih prihoda.

Još uvek restrukturiramo ostale delove Studija Moderna, još ne mogu reći više”, rekao je za Finance Česko.

Sredinom maja prodao je robne marke "Dormeo", "Delimano", "Rovus" i "Top Shop" švajcarskoj kompaniji Dormeo preduzetnika Darka Horvata. Pre nekoliko dan, Sandi Češko je potvrdio da je novo strateško partnerstvo rešenje za probleme u koijima se našla kompanija.

"Zbog rusko-ukrajinskog rata izgubili smo treće najveće tržište, u Ukrajini nam je i uništeno skladište robe, a još veće posledice po biznis imale su sankcije zbog čega smo morali da zatvorimo kompaniju u Rusji, ali i da vratimo celokupan dug VTB banci", rekao je Sandi Češko, tvorac Dormea koji je u 20 zemalja sveta pravio i po pola milijarde evra prihoda godišnje, a sada zbog globalnih problema trpi ozbiljne posledice.

Dodao je da je na poslovanje načajno uticao rat u Ukrajini. Uprkos ratu koji u Ukrajini traje od 24. februara 2022. godine, tamo još uvek radi 100 ljudi.

"Ukrajinski rat je imao višestruko negativan uticaj na sistem Studio Moderne i zbog njega smo izgubili treće najveće tržište. Na samom početku rata našoj kompaniji je bombardovano i uništeno skladište. Na sreću nije bilo ljudskih žrtava jer se napad dogodio noću. Uprkos svemu Ukrajina još uvek radi i broji 100 zaposlenih", rekao je Sandi Češko.

Kako je dodao, još veći problem bile su sankcije. Tržište u Rusiji je bilo najveće za ovu kompaniju.

"Još veći uticaj, kao posledica rata, imaju sankcije zbog čega smo morali da zatvorimo Studio Moderna Rusija, koja je bila naše najveće tržište. Pored toga javila se i obaveza da vratimo celokupan kredit VTB banci, upravo zbog sankcija", otkrio je Češko.

“Strategija je sada u novom strateškom partnerstvu”

Na pitanje o novoj strategiji kompanije, Češko je rekao da odgovor leži u novom strateškom partnerstvu. Osvrnuo se i na srpsko tržište.

"Naša strategija je u novom stratškom partnerstvu koje će ponovno pokrenuti rast Studio Moderne. Ovde bih želeo da naglasim da je Srbija veoma važno tržište u našem sistemu i kao takva, uz veliki doprinos koji daje, deo našeg strateškog rešenja", zaključio je Češko.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:58
"POZNATI BIZNISMEN NASRNUO NA VERENICU I MALTRETIRAO JE!" Novinarka Kurira: Ucenila partnera i ovajdila se za auto od 40.000 EVRA!
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ganac

sad kad pocnu da nas zovu sa kineskih brojeva i da nude akciju samo danas 2+1 dormeo dusek i jastuk

Sofronije

@ganac Ni ranije ništa nisam pazario od njih, a sad tek neću.A i ne zovu, sreća jer bih im uputio pogrde reči.Dosta mi je raznih drugih ponuda, sve ih lepo "kulturno" otkačim odmah u startu.

AV1AV3AV1AV2AV

Opet kriv rat u Ukrajini... Uzeo pare, potrošio, pa bankrot...

special image