• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKA FABRIKA ZATVARA SVOJA VRATA U SRBIJI, ZAPOŠLJAVALA 950 LJUDI: Radnici očajni, dobili otkaz preko SMS poruke

Autor Ivana Lazić

Fabrika "Džinsi" prestaje sa radom u Leskovcu, što će mnoge radnike ostaviti bez posla.

 Fabrika Džinsi odlazi iz Leskovca Izvor: RTS/screenshot

Fabrika "Džinsi" koja je zapošljavala 950 radnika odlazi iz Leskovca, a ta vest uznemirila je javnost na jugu Srbije, jer će mnogi ostati bez posla. Lokalna samouprava pokušava da reši problem, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prošle nedelje je rekao da je za preuzimanje jednog broja radnika zainteresovan grčki "Autostop", zatim južnokorejska "Jura" koja je već počela razgovore i mogla bi da zaposli oko 200 ljudi.

Pet ljudi je već zaposlila domaća kompanija Dic, a najveći broj radnika "Džinsija" mogao bi novo radno mesto da pronađe u italijanskoj kompaniji "Aunde" koja je najavila dolazak u Leskovac. Oni, inače, u Srbiju posluju već deset godina u Jagodini, proizvodnju bi proširili i došli u Leskovac.

Gradonačelnik ističe da bi oni mogli da krenu sa proizvodnjom već za dve do tri nedelje što opet zavisi od "Džinsija" kada će raskinuti ugovor o zakupu sa gradom jer bi "Aunde" došao na istu adresu. Interesovanje radnika na razgovorima sa menadžmentom italijanske kompanije je bilo veliko.

"Rekli su da su im potrebni krojači, šivači. Ja to nisam radio u Džinsiju, ali sam predao si-vi, pa ćemo da vidimo", kaže Stefan Jovanović, radnik "Džinsija".

Izvor: RTS/screenshot

Suzana Antić, radnica "Džinsija" rekla je da se traže šivači i da je spremna da pređe. Anino De Venecia, generalni direktor "Aunde" rekao je da planiraju 200 do 250 radnika, možda i više.

"Mi uvek imamo projekte na duge staze, dugoročne projekte koje realizujemo", rekao je on.

Radnici su obaveštenje o gašenju fabrike dobili putem SMS-a. Njima Džinsi duguje platu za jun, za nekoliko meseci prevoz, a kako su čuli, izgledaju i doprinose od decembra prošle godine, šta im tačno duguje, šta ih sve očekuje. Inače, oni danas u 13 sati najavljuju protest. Bez obzira što ima pomaka u rešavanju ovog problema, od protesta ne odustaju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:13
fabrika mesa
Izvor: Instagram/gopaaron14
Izvor: Instagram/gopaaron14

(Mondo/RTS)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ana

@sta reci... Čemu to "čak ", šta Vam to znači? Način na koji potcenjujete ljude mnogo govori o Vama! Svaka osoba je individua za sebe, generalizovanje i predrasude ne vode ničemu...

Радојко

Уместо да саде паприку они би фабрику.

Aca Bg

Pa vi nastavite i dalje da dajete subvencije strancima umesto našim ljudima, koji žive u ovoj zemlji i koji bi koliko toliko vodili računa o svojim fabrikama, svojim radnicima a pre svega o svojoj zaradi!

special image