• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAOS ZBOG ZABRANE RADA NEDELJOM! REDOVI NA BENZINSKIM PUMPAMA: Uzimaju posao trgovinama! Prodaju i hleb, viršle, pice...

Autor Ivana Lazić

Novi zakon o trgovini u Hrvatskoj, kojim se zabranjuje rad trgovinama nedeljom i praznicima, izavao je velike gužve na benzinskim pumpama.

 Benzinske pumpe uzimaju posao pekarama i pijacama u Hrvatskoj Izvor: YouTube/screenshot/Kanal 6

Od 1. jula u Hrvatskoj je stupio na snagu novi Zakon o trgovini, prema kom će trgovine nedeljom biti zatvorene. Trgovci će ipak moći da biraju 16 vikenda u toku godine prilikom kojih će moći da svoja vrata otvore kupcima. Pored prodavnica, zabrana rada važi i za pekare i pijace. Dozvoljeno je da rade samo prodavnice koje se nalaze na železničkim i autobuskim stanicama, aerodromima i morskim lukama, trajektima i avionima, kao i benzinskim pumpama.

Benzinske pumpe stoga postaju mesta gde većina građana dolazi u kupovinu, što su pumpe iskoristile i počele da prodaju i hleb, zbog čega su nastale velike gužve. 

"Ljudima koji su tražili hleb rečeno je da su sve prodali pre dva sata. To je bilo oko 11 sati, rečeno im je da više neće da peku. Na toj pumpi je ceo dan bila velika gužva. Red za kasu je bio skroz ispred pumpe“, kaže čitalac Index.hr.

Šta očekivati u budućnosti? Da li će pumpe zaista u potpunosti preuzeti rad prodavnica i pekara nedeljom i praznicima? Deo velikih lanaca benzinskih pumpi odavno se bacio na svašta, a za očekivati je da će taj trend pratiti i novi zakon, ali i drugi veliki distributeri.

Što se tiče malih benzinskih pumpi, njihovi vlasnici nisu toliko zainteresovani za proizvodnju hleba ili proširenje asortimana jer im to, kako većina tvrdi, nije baš isplativo.

Ina:  Širimo asortiman, viršle možete kupiti samo na 180 lokacija

"Ina je u svojoj ponudi imala hleb i pre uvođenja neradne nedelje na lokacijama gde je za njim bilo potrebe. Ponuda se, kao i obično, definiše prema tražnji i potrebama tržišta," kaže on. “ odgovorili su.iz Ine.

"U našim maloprodajnim objektima nudimo proizvode i usluge odličnog kvaliteta koje dodatno unapređujemo i širimo asortiman, a posebno smo fokusirani na naš gastronomski deo ponude u okviru koncepta Fresh Corner, gde posetioci imaju priliku da se najbolje osveže u prijatno okruženje“, naveli su.

Dodaju da proširuju i koncept Fresh Corner, ističući da se on sada može naći na 109 lokacija u Hrvatskoj. Hot dog, koji se može kupiti na Ininim pumpama, sada se može naći na 180 Ininih lokacija u Hrvatskoj.

Neke pumpe peku pice i prave sladoled

Tifon nudi i sveže pripremljenu hranu na 25 stanica širom zemlje, odnosno, kako se navodi na sajtu Tifona, "u ponudi su kafa i sveže pečena peciva, deserti i sveži sendviči pripremljeni na prodajnom mestu”. Odnedavno Tifon peče i pice. 

Pogledajte

03:25
"AKO NISTE ZADOVOLJNI NA POSLU, NAĐITE NOVI POSAO" Jevtović oštro o zloupotrebi bolovanja: Nadamo se da će ovo pomoći poslodavcima
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/Index)

Pročitajte i ovo:

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Nedeljom se ne radi. Ovi strani lanci su to i uvetovali da bi radili u HR. U Srbiji isto tako. U domicilnoj zemlji ne smeju da rade nedeljom. Zato bravo Hrvati. A narod posvuda glup. Kupuj kao da je smak sveta.I u Yugi je bilo nedeljom zatvoreno. Isto ko i na zapadu.

Jesi ti srbine

@Srbin Citao Bibliju?

Mija

@Srbin U Jugi su radili nedeljom do 1h.

special image