• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLOVENAČKI GIGANT KUPUJE VELIKU SRPSKU FIRMU: Prodaje se pionir u onlajn poslovanju, grupacija će imati 700 zaposlenih

Autor Ivana Lazić

Slovenački gigant BIg Bang preuzima vlasništvo nad srpskim onlajn trgovcem BC Group.

 Screenshot_1.jpg Izvor: Instagram/bigbangslo/Screenshot

Big Bang, najveći slovenački trgovac zabavnom i upotrebnom elektronikom, potpisao je ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva srpskog online trgovca BC Group. Posao još treba da odobre nadležne agencije za zaštitu tržišnog takmičenja, saopštili su iz kompanije.

Preuzimanje bi trebalo da bude završeno do kraja godine, prenosi Seebiz. U grupi Big Bang žele da postanu vodeće online tržište potrošačke elektronike u regionu, prenosi Biznis.

U ostvarenju ovih ambicija značajno će nam pomoći i akvizicija BC Grupe, kojom će Big Bang Grupa steći važna znanja u području online prodaje, a moći ćemo iskoristiti i sinergije u nabavci, logistici i digitalizaciji poslovanja”, rekao je nakon sklapanja ugovora direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

BC Grupa prošle godine je ostvarila gotovo 35 miliona evra prihoda, a u idućih pet godina to želi da poveća na više od 90 miliona evra, za šta im je bio potreban odgovarajući poslovni partner, objasnio je direktor i sadašnji većinski vlasnik BC Grupe Oleg Kulidžan. Kulidžan sada očekuje da će akvizicijom povećati proizvodni asortiman i poboljšati logistiku i korisničko iskustvo.

Ovom akvizicijom Big Bang Grupa nastavlja širenje u regionu nakon što je prošle godine preuzela hrvatsku firmu Sancta Domenica.

Nakon preuzimanja cela grupacija imaće gotovo 700 zaposlenih, a prema planovima, na tržištu od ukupno 16 miliona stanovnika, 2028. godine ostvariće više od pola milijarde evra prihoda, objašnjavaju u saopštenju. Grupacija Big Bang je prošle godine ostvarila rekordnih 270 miliona evra prihoda, od čega samo Big Bang d.o.o. oko 129 miliona. Počeci grupe sežu u 1991. godinu, a brend je nastao dve godine kasnije, kada je otvorena prva prodavnica u Ljubljani.

Bonus video:

Pogledajte

02:35
"SRBIJA JE U STANJU DA SE UHVATI U KOŠTAC SA NAJRAZVIJENIJIM EKONOMIJAMA" Dr Rabrenović: Izložba će nam doneti brojne benefite!
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

steta

zar nije ovaj big bang vec bio kod nas i propao? steta za bc group, bili su jako jeftini

special image