• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SE VELIKI LANAC, POPULARAN I U SRBIJI: Beleži veliki pad u poslovanju, a vlasnik ima i druge poznate brendove

Autor Ivana Lazić

The Body Shop, koji je u vlasništvu brazilskog kozmetičkog konglomerata Natura & Co, beleži konstantan pad poslovanja, zbog čega se razmatra prodaja ove kozmetičke linije.

 Body shop Izvor: Shutterstock.com/Sorbis

Brazilski kozmetički konglomerat Natura & Co razmatra prodaju The Body Shop-a nakon što je linija za negu kože i kozmetiku zabeležila još jednu četvrtinu opadanja prodaje, navodi se u podnesku o hartijama od vrednosti od ponedeljka.

Natura & Co, poseduje brendove Avon i Natura i u procesu je prodaje svoje linije "Aesop" kompaniji L’Oreal.

"Ne može biti garancija da će ovaj proces dovesti do bilo kakve transakcije. Natura nema nameru da komentariše niti daje ažuriranja u vezi sa ovim pitanjem osim ako i dok ne utvrdi da je dalje otkrivanje prikladno ili potrebno“, navodi se u podnesku.

Krajem prošle godine, Natura sa sedištem u Sao Paulu demantovala je glasine da razmatra prodaju The Body Shopa. Ali godinu dana kasnije, traži kupca nakon što je prodaja brenda opala u brojnim kvartalima.

Kompanija je 15. avgusta objavila rezultate za drugi kvartal i rekla da je prodaja u The Body Shopu pala za 12% na 800 miliona brazilskih reala, ili 163,7 miliona dolara.

Brend, koji prodaje prirodne proizvode za kožu, kosu i šminku, beleži veliku prodaju u SAD, a posluju i u Srbiji.

Rukovodioci su radili na povećanju prodaje i smanjenju troškova u lancu u pokušaju da povećaju marže i generišu gotovinu.

Maloprodaja u celini beleži sporu prodaju usled konstantne inflacije i visokih kamatnih stopa, ali je sektor lepote bio retka svetla tačka. Brojne kozmetičke kompanije su prijavile konstantan rast i profit.

Pogledajte

00:26
VODITELJ NIJE USPEO DA SAKRIJE EMOCIJE KADA JE ČUO OVE VESTI: Mislio da je izgubio posao, a onda je usledio pravi ŠOK!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hahah

Pa nije ni cudo sto beleze pad u poslovanju kad su skupi za oci i izvikani, o kvalitetu proizvoda necu ni da pricam. Jedino sto je osoblje fino u koju god radnju da udjes.

Hm

Na zalost, nepismeni ljudi itekako ne znaju sta je kvalitet. The Body Shop kozmetika, vec godinama vazi za najkvalitetniju prirodnu kozmetiku! Nema toga sta nisam probala iz njihovog asortimana toliki niz godina i bukvalno za sve mogu reci da je izvrsno!!!! Kvalitet je neosporiv!!! U zavisnosti od toga koji miris preferirate, to birate. Ali za sve ostalo imam samo preporuke!!! Cak i najbolju maskaru ikada, kod njih sam kupila. Kod nas je problem sto nema prodavnice u negde bliue, ali je pozitivno sto imaju online prodaju za kupce koji su vec njihovi korosnici i znaju sta im treba. Drugi su skepticni, ali kada bi bilo sta probali, odusevili bi se kvalitetom i efektom. Dok drugi napucavaju ime brenda, oni rade na kvalitetu. Samo, svi cene ime a ne kvalitet.

special image