• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVO PLATI SEBI - MATEMATIČAR DAO SAVET ZA ŠTEDNJU: Novac se samo uvećava i kamati, ali ovo ne mogu svi! Postoji "caka"

Autor Ivana Lazić

Matematičar Toni Milun savetuje građane kako da uštede novac u vreme rastuće inflacije.

 Saveti za štednju novca metoda prvo plati sebi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Profesor matematike i finansijski vloger Toni Milun, savetuje kako da se sačuva kućni budžet u vreme visoke inflacije. Prema njegovim rečima, u vreme finansijske krize, korisno je držati se metode "prvo plati sebi"

Jako teško, upravo su objavljeni i rezultati finansijske pismenosti. Znači, bilo je istraživanje prošle godine, 2000. godine štedelo je 68 posto ljudi, sada 51 posto. To je jednostavno sasvim normalno. Ljudi štede manje jer nemaju”, rekao je za Milun za RTL Direkt.

Priznaje da je i njemu tokom godišnjeg odmora “procurilo” dosta novca. Svima preporučuje da uzmu papir i olovku i svakodnevno zapisuju sve troškove kako bi utvrdili gde novac curi.

On savetuje građane da se drže metode “prvo plati sebi”.

To je metoda prvo plati budućem sebi. Nemoj kupiti novu majicu, nego plati za svoju budućnost. Izdvoji ili za penziju ili za budućnost tako da ti se to ukamaćuje i oplođuje. Ali ne mogu to svi. Nekima treba i državna pomoć, na primer, penzioneri ne mogu štedeti ili oni koji su na minimalcima. Država mora uskočiti, ali ovi koji imaju plate iznad proseka, i dalje tu postoji prostor za štednju i plaćanje prvo sebi“, naveo je on.

Bonus video:

Pogledajte

03:46
NEMA UŠTEDE PREKO NOĆI! Uzelac: To je kao dijeta; neko vreme ne jedete, a onda se vratite na staro ŠTEDNJA JE NAČIN ŽIVOTA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/N1)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ekspert

Sve poskupljuje a plate i penzije rastu za 5,5%+14% kome ce to da znaci ljudima koji imaju preko 100000 dinara a vecina koja ima minimalac ili malo vise teze ce da zivi a sta ce biti sa nezaposlenima ili koji bedinuju za dnevnicu,malim poljoprivrednicima.Sve poskupljuje tako da minimalna potrosacka korpa biti manja i posle ovog nekome uvecanja tj.onima koji imaju najvise.

Scalameriya

Inače ovo je rečenica iz knjige Najbogatiji čovek Vavilona. Koliko god zaradili uvek 10% od zarade isplatite sebi pa onda sve ostalo. Na taj način ćete da štedite, a kasnije taj novac može da se investira.

Stef

Vel'ka mudrost.

special image