• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVA POMOĆ, 20.000 DINARA LEŽE NA RAČUNE! Znaju se i tačni datumi uplate, ova grupa građana se raduje!

Autor Jana Desovski

Uskoro stiže i nova jednokratna pomoć za penzionere - 20.000 dinara za ukupno oko 1,6 miliona najstarijih.

 Penzioneri dobijaju 20000 dinara od države, svi detalji Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Nova pomoć stiže u vreme najava redovnog i vanrednog povećanja penzija i u vreme kada na takve isplate penzioneri nisu navikli. Jednokratnu pomoć dobijali su i ranije. Često je iznosila po 5.000 dinara, u 2021. godini 90 evra ukupno, a sada skoro i duplo više.

Države je ovaj put odlučila da za najstarije izdvoji po 20.000 dinara. Penzioneri novac mogu očekivati na svojim računima između 25. novembra i 5. decembra. "Svi penzioneri, njih oko 1,6 miliona dobiće novčanu pomoć između 25. novembra i 5. decembra i to po 20. 000 dinara svakom od njih, mimo najavljenog povećanja penzija", rekao je Vučić.

Mimo jednokratne pomoći, slede dva povećanja penzija, i to prvo vanredno u ovoj godini i potom redovno od januara naredne godine.

  • 5,5 odsto od 1. oktobra 2023.
  • 14,6 odsto od 1. januara 2024.

"Idemo na rast penzija od 5,5 odsto od 1. oktobra, a od 1. januara 2024. dodatnih 14,8 odsto, što je preko 21 odsto kumulativno" rekao je predsednik pa dodao: Svi će dobiti dodatnih 20.000 dinara, što će posebno obradovati penzionere sa nižim penzijama... Nekima je to cela penzija, nekima polovina ili trećina", rekao je Vučić.

Jednokaratna pomoć penzionerima nije nova "kategorija" pomoći u Srbiji. Država je isplaćivala i 2016. godine ali i kasnije. Novčanu pomoć su dobijali penzioneri iz svih kategorija, a iznos pomoći je najčešće bio 5.000 dinara, nekad i manje, a isplata je išla pred Novu godinu. U 2021. kroz tri isplate penzionerima je dato oko 90 evra pomoći.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:01
"BORE SE PROTIV POVEĆANJA PENZIJA" Orlić osudio haos u skupštini: Glupiraju se za Tik-Tok, OVO su vikali za pobedu naših košarkaša
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lom

ALO, MUDRACI IZ VLADE KADA ĆE NEKU CRKAVICU DOBITI NEZAPOSLENI. DA LI NEKO O TOME MISLI. IMA NAS HILJADE UREDNO PRIJAVLJENIH U NSZ

Idiot

Mi privatnici sto placamo razne poreze,radimo ko crnci,drzava deli raznim neradnicima,penzionerima,u redu deci sto deli.Verovatno krediti,penzioneri se zale ,neki tuzili drzavu sudu u Strazburu,a imaju vece penzije nego pre umanjenja.

Lik

A mi sto nemamo nijednoga zivog penzionera sta cemo?

special image