• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SE ZDANJE U KOM SE NALAZILA ČUVENA KAFANA U NOVOM SADU! Podigao ga Lazar Dunđerski - Početna cena 23,6 miliona

Autor Ivana Vlajković

Prodaje se objekat u kom se nalazila čuvena kafana "Tri krune" u Novom Sadu.

 Prodaje se objekat u kom se nalazila čuvena kafana Tri krune u Novom Sadu Izvor: instagram/radio_021

Objekat u kojem se nekada nalazila čuvena kafana "Tri krune", na uglu Temerinske i Kisačke ulice u Novom Sadu, ponuđen je na prodaju po ceni od 23,6 miliona dinara.

Kupac će postati većinski vlasnik objekta koji je zaštićen kao spomenik kulture, dok će manji udeo u vlasništvu imati Novi Sad i dve privatne firme. Prodaja jednospratnice sa dvorišnim objektima, od kojih su neki nelegalno sagrađeni, sprovodi se u sklopu izvršnog postupka.

Ovaj postupak se sprovodi na osnovu zahteva poverioca Agencije za naplatu potraživanja i kreditnih biroa "DLHNTN" iz Beograda, što je rezultat presude Osnovnog suda u Beogradu iz januara 2015. godine. U odluci o prodaji, izvršitelj ističe da su navedene nepokretnosti bile u suvlasništvu "Agrovojvodine", ali kako je to privredno društvo brisano iz registra, imovina društva je na osnovu Zakona o privrednim društvima pripala akcionarima.

"Pošto je izvršni dužnik bio akcionar navedenog privrednog društva, nadležnom katastru je dat nalog da izvrši upis izvršnog dužnika ostalih akcionara na udelima koji su pripadali privrednom društvu", stoji u zaključku izvršitelja. U odluci o prodaji izvršitelj ukazuje na to da na navedenim nepokretnostima ne postoje prava trećih lica koja ostaju nakon njene prodaje, niti postoje stvarne ili lične službenosti i stvarni tereti koje kupac preuzima. Međutim iz katastra se vidi da postoje i drugi vlasnici i javna imovina.

Uvidom u katastar, 021.rs se uverio da je izvršitelj podnosio zahteve u avgustu prošle godine i januaru ove godine za upise, kao i da se kao većinski vlasnici vode "Agrovojvodina", a kao manjinski privatne firme "Tehnometal" i "Mat-real estate", odnosno da postoji i javna imovina Novog Sada i Republike Srbije.

Prodaja zgrade na uglu Temerinske i Kisačke zakazana je za ponedeljak, 25. septembra, u 12 časova u beogradskom hotelu "Mona plaza". Učesnici licitacije treba da uplate jemstvo od 2,3 miliona dinara. U ovoj kući se nekada nalazila čuvena kafana "Tri krune". Već godinama unazad je u lošem stanju i u njoj je smeštena kineska prodavnica.

Kuću je 1902. godine podigao čuveni veleposednik Lazar Dunđerski, prema projektu Imrea Kvarcvegera. Uz kuću Mileve Marić Ajnštajn u Kisačkoj, predviđeno je i da ovaj objekat ostane sačuvan kao nepokretno kulturno dobro.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO/021.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image