• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATI MODNI BREND ZAPOSLENE ŠOKIRAO JEDNOM PORUKOM! "Pa ovo je DRSKO, treba da povećate plate", reagovao i sindikat!

Autor Jana Desovski

Poznati prodajni lanac je zaposlenima poslao poruku da štede novac umesto da im daju veću platu.

 tržni centar kupovina Izvor: youtube.com/Sayali Rahate

Multinacionalni maloprodajni lanac brze mode Primark šokirao je svoje zaposlene kada im je poslao pismeni savet kako da uštede novac. Primark je podelio obaveštenje za zaposlene u svojim filijalama, koje je imalo mnogo tema za razgovor. "Budžetiranje u teškoj ekonomskoj situaciji" bio je naslov deljenog letka.

Primark je putem obaveštenja svojim zaposlenima dao savete kako da vešto upravljaju svojim finansijama u finansijski teškim vremenima. "Budite realni u pogledu svojih potreba, jer teže je držati se ograničenog budžeta. Ograničite svoju potrošnju što je više moguće na ono što vam budžet dozvoljava", piše između ostalog u letku, prenosi Feniks magazin.

Sindikat ver.de je odmah reagovao kada su saznali za obaveštenje. "Drsko, Primark. Umesto da konačno obezbedi adekvatno povećanje plata, tekstilni lanac u svojim filijalama pokazuje savete o 'planiranju budžeta u napetoj ekonomskoj situaciji'", saopštio je sindikat.

Sindikat ver.de je napomenuo da se Primark ponaša kao da njegovi zaposleni ne znaju kako da rukuju novcem. "Posao sa skraćenim radnim vremenom, sa malim ugovorenim satima i generalno preniskim platama, mnoge ljude gura u siromaštvo. O bezbrižnom penzionisanju posle teškog radnog veka da i ne govorimo", poručili su iz sindikata.

Obaveštenje u Primark prodavnicama deluje posebno nespretno jer je trenutno u toku kolektivno pregovaranje sa drugim prodavcima. "Uz neverovatnu inflaciju, društveno je neodgovorno da poslodavci nastave da blokiraju kolektivno pregovaranje. Radnicima u maloprodaji hitno je potrebno više novca. I nema saveta za štednju", kaže ver.de.

Portparolka Primark-a je pojasnila da obaveštenja nemaju nikakve veze sa tekućim pregovorima o kolektivnom pregovaranju maloprodaje. "Pošto se obaveštenje odnosi na holistički program socijalne zaštite, ne smatramo da je direktna veza sa tekućim kolektivnim pregovaranjem opravdana. Štaviše, mi nismo aktivno uključeni kao strana u ove pregovore. Ne nameravamo da ispadnemo bezosećajni ili čak cinični. Zbog toga smo odlučili da uklonimo ovo obaveštenje u našim nemačkim prodavnicama", rekla je portparolka Primarka, prenosi časopis Feniks.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:08
Kremenko gradnja - Brod
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image