• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI TRIKOVI ZA MANJI RAČUN ZA STRUJU! Ove prostorije su najveći potrošači, a ove navike su pogubne po novčanik

Autor Aleksandar Blagić

Novinar i ekonomski stručnjak Milan Miličić je otkrio trikove za uštedu struje.

 Kako umanjiti račun za struju Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novinar i ekonomski stručnjak Milan Miličić je otkrio trikove za uštedu struje u Jutarnjem programu "Kurir" televizije. Naveo je da je potrebno da celo društvo bude racionalnije u potrošnji energije i otkrio kako mogu da se smanje računi za struju.

"Definitivno mora doći do energetskog otrežnjenja. Kada živimo lagodno, ne vodimo računa da li gasimo svetlo ili ne. Brčkamo se u kadi, ne tuširamo se. Postoji niz mera koje mi kao građani možemo da sprovedemo. To se može podeliti na dve vrste mera. Prva je investiciona ušteda, to znači da treba da ubacimo PVC stolariju kako ne bi izlazila toplota kroz prozore, štedljive sijalice, solarne panele, termoregulaciju u stanovima", rekao je ranije Miličić.

Prema istraživanjima, kuhinja i kupatilo su prostorije u kojima se najviše troši struja. Miličić savetuje da se mašina za pranje veša koristi noću, a da se u kuhinji koristi ekspres lonac jer on ušteti i do četiri puta električnu energiju.

"U kupatilu i kuhinji se najviše troši struja. Trebalo bi paliti mašinu noću, ne koristiti program za sušenje veša. Treba da se podsetimo kako su naše majke kuvale u ekspres loncu. On uštedi 3-4 puta energiju. Možemo na hiljadu načina da učestvujemo mi kao građani u toj uštedi. Jednostavno, da ugasimo svetlo kad izlazimo iz sobe. Takođe, gedžete punimo noću, a tako se troši više energije nego što je potrebno. Jako bitno, često ostavljamo punjače u utičnici, tako bezveze trošimo energiju", rekao je Miličić.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:02
STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojvođanka

Nije račun za struju je velika,već dodatni troškovi.Trošak garantovanog snabdevača,razne naknade,akcize i još na sve ovo pdv.Struja je najmanja stavka. ****vi!

Pera

Danju radi, noću peri veš tuširaj se jednom nedeljno!!!! Alo, vraćamo se u kameno doba? Ne mogu da verujem da još postoje .... koji razmišljaju na ovakav način.

Kenobi

Ekspres lonac?! Sta je sledece, pepeo umesto sapuna? Medovina umesto piva?

special image