Na sajtu Ministarstva privrede objavljen je poziv za prodaju 100 odsto državnog udela hotela "Slavija" u Beogradu.

Hotel će se prodavati metodom javnog nadmetanja. Početna cena, koja je jednaka procenjenoj vrednost kapitala, iznosi od 24,9 miliona evra. Zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra.

Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra, a naknada za njen otkup iznosi 150.000 dinara. Proglašeni kupac prodajnu cenu će morati da plati odjednom. Pravo na učešće imaju domaće ili strano pravno ili fizičko lice. 

Kako je precizirano, kvalifikacioni uslovi za učešće u javnom nadmetanju za privredno društvo su da je samostalno ostvarilo poslovni prihod u 2022. godini u iznosu od najmanje 50 miliona evra i da je samostalno ostvarilo poslovni i neto dobitak u 2022. godini.

Ukoliko želi da učestvuje u nadmetanju investicioni fond mora da imao ukupnu aktivu u vrednosti od najmanje 250 miliona evra u 2022. godini, dok fizičko lice mora da poseduje novčana sredstva u iznosu od najmanje 25 miliona evra.

Pravo na učešće u postupku ima i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica, objavilo je Ministarstvo privrede.

BONUS VIDEO: 

"TRGOVCI ĆE PODIĆI CENU AKO VIDE DA PRODAJA NE OPADA" Stručanjak upozorava: Kriza je nepredvidiva, ne možemo znati kako će biti Kurir televizija

(MONDO)