• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SRBIJI PRED BANKROTOM VIŠE OD 1.600 FIRMI: Pokrenuto više od 200 stečajeva

Prema podacima kojima raspolaže Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, do 2. avgusta 2023. obustavljena su 773 stečajna postupka.

 Pokrenuto više od 200 stečajeva u Srbiji Izvor: Shutterstock

U Srbiji su, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, na dan 2. avgust bila aktivna 1.603 stečajna postupka.

U taj broj ne ulaze stečajni postupci koji se vode po Zakonu o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji i stečajni postupci banaka i osiguravajućih društava, za koje je nadležna Agencija za osiguranje depozita.

Od početka godine do 2. avgusta otvorena su 224 stečajna postupka na teritoriji Srbije, objavila je ALSU. Prema podacima kojima raspolaže Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, do 2. avgusta 2023. obustavljena su 773 stečajna postupka.

Ukupno je do tog datuma zaključeno 6.618 stečajnih postupaka na teritoriji Srbije. Takođe, ukupno prosečno vreme trajanja za 8.994 stečajna postupka je tri godine, jedan mesec i 29 dana (aktivni, obustavljeni i zaključeni), a ukupno prosečno vreme trajanja za stečajne postupke pokrenute po Zakonu o stečajnom postupku (ukupno 5.252 postupka) je četiri godine, jedan mesec i devet dana, prenosi Telegraf.

Za stečajne postupke - pokrenute po Zakonu o stečaju (ukupno 3.742) - prosečno vreme trajanja je jednu godinu, 10 meseci i pet dana.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vasilije

Bolje da ne komentarisem otisao bih podaleko.

Joj

Vecina tih firmi je sestra ili brat ili snaja, od firmi koje posluju dobro

Nema sanse

Sad će novi paket pomoći za Privrednike nemojte se sekirati! Država će pomoći privredi što se naravno ne odnosi na Gradjane i radnike Kao i do sada.

special image