• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4. PUT SE DAJE NA PRODAJU GIGANT IZ ČAČKA! Evo šta dobija kupac poznate fabrike koja je nekad zapošljavala 4.500 LJUDI

Autor Jana Desovski

Zakazano je prikupljanje ponuda za kupovinu nekadašnjeg giganta iz Čačka, evo šta dobija kupac Fabrike reznog alata.

 Fabrika Izvor: Rina

Poverenik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koja raspolaže imovinom bankrotiranih preduzeća, obavestio je Privredni sud u Čačku, odbor poverilaca i zainteresovana lica o nameri, planu, načinu, metodu i rokovima četvrte prodaje FRA firme. Ona će da bude održana 22. novembra ove godine u Beogradu, ali sada po metodu javnog prikupljanja ponuda za razliku od pre tri, sve tri neuspešne održane tokom ove godine, načinom javnog nadmetanja.

"Sada se kupcima nudi većina nekad uzornog kolektiva, čija je imovina razmeštena u središtu Čačka: 24 hale i ostale građevine ukupne površine 18.070 kvadrata, kao i 3,19 hektara gradskog građevinskog zemljišta u svojini Republike Srbije, sa pravom korišćenja", kažu za RINU u Agencijii za licenciranje stečajnih upravnika. Procenjena vrednost te imovine je 1,18 milijardi dinara, a depozit za učesnike iznosi 59 miliona.

Zakonom o stečaju propisano je da će upravnik, ukoliko posle trećeg sprovedenog javnog nadmetanja ne unovči definisani predmet prodaje (što je ovde bio slučaj), prodaju sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda. Upravnik će prihvatiti najbolju dostavljenu ponudu, ako je na prvoj prodaji jednaka ili veća od 50 odsto procenjene vrednosti. Ako najviša dostavljena ponuda iznosi manje od 50 odsto procenjene vrednosti, stečajni upravnik dužan je da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca. Otvaranje ponuda je javno i održaće se u Centru za stečaj Agencije, na Terazijama.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:47
"PRVO FIRMA, PA DRŽAVA I TEK ONDA OBIČAN ČOVEK OSETI BOLJITAK" Stanić: Blagostanje neće biti u naredne 3 godine, IZ OVOG RAZLOGA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

M

Sve je na prodaju u razvaljenoj Srbiji.

Kole

Još malo da padne cena i kupujem.

special image