Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) isplatiće 30. novembra novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara korisnicima penzija (starosnim, prevremenim starosnim, invalidskim i porodičnim penzionerima). 

Novac će, pored penzionerima, biti isplaćen i korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO koji su ostvarili pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine, kako je objavljeno na sajtu Fonda PIO.

Već od 1. januara 2024. godine najstarije očekuje novo povećanje primanja od 14,8 odsto. Time ćemo stići do 390 evra prosečne penzije od januara, što je korak bliže ispunjenju najnovijeg cilja koji je postavila država, a to je da u Srbiji 2027. godine ona bude 650 evra.

Podsetimo, naši najstariji sugrađani su u oktobru već dobili jednu povišicu od 5,5 odsto, a u januaru će za njih uslediti još jedno povećanje od 14,8 odsto. Tako će se prosečna penzija sa ova dva povećanja, sa 37.800 dinara, popeti na 45.700 sa februarskom isplatom, što je povećanje za oko 8.000 dinara.

BONUS VIDEO: 

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU! kurir televizija

(MONDO)