• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI VAM JE UPLAĆEN RADNI STAŽ? VAŽAN PODATAK MOŽETE DA PROVERITE I ELEKTRONSKI: Ovo je neophodno da uradite

Autor Ivana Vlajković

Radni staž može da se proveri i elektronskim putem.

 Kako elektronski proveriti radni staž Izvor: YouTube/Printscreen/kanal9tvns

Građani radni staž mogu da provere u filijali PIO Fonda, ali to mogu da učine i elektronski. Za prvu proveru preko interneta potrebna je šifra odnosno PIN kod koji se dobija u PIO Fondu. 

Uzimanje šifri lično, a ne slanjem elektronskim putem predviđeno je kako bi se obezbedila puna sigurnost i zaštita ličnih podataka korisnika ove usluge, preneli su mediji saopštenje Fonda PIO uz objašnjenje da se šifra uzima jednom, koristi trajno i da je ova usluga potpuno besplatna.

PIN se dobija podnošenjjem zahteva za izdavanje šifre za pristup podacima Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIN code) u najbližoj filijali ili službi filijale Fonda. Prvo treba da se popuni "Zahtev za izdavanje šifre za pristup podacima Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje". On može da se popuni kod kuće ili u PIO Fondu. Nakon toga se zahtev predaje na šalteru uz ličnu kartu.

Nakon toga se dobija PIN kod. Posle toga je potrebno da se otvori elektronski servis za građane RFPIO i da se popune podaci Da bi se pristupilo ličnim podacima iz matične evidencije Fonda PIO, potrebno je uneti svoj Jedinstveni matični broj građana (JMBG), PIN (šifru) koja je dobijena u Fondu PIO i verifikacioni kod koji se sistemski pojavljuje svaki put kada se pristupi ovoj strani (dakle, treba ga prekucati sa ekrana).

Nakon popunjavanja sva tri polja, treba kliknuti na dugme "Prijava". Ova usluga je besplatna i možete se realizovati bez ograničenja. Potrebno je da se klikne na "Izveštaj o podacima iz matične evidencije". Usluga provere staža pokazuje podatke o osiguranju.

Tu se nalaze podaci kada vas je određeni poslodavac prijavio odnosno odjavio sa osiguranja - dakle ovde se nalaze podaci o tome kada ste započeli i završili radni odnos sa određenim poslodavcima. Takođe se nalaze podaci o stažu osiguranja, zaradama i visini uplaćenih doprinosa. Ovde se vidi da li je staž upisan ili nije. I poslednje što se pokazuje jeste spisak poslodavaca.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:05
POVEĆANJE PENZIJA NAJKASNIJE 1. NOVEMBRA, A NOVO OD JANUARA 2023. Veroljub Arsić: Moramo da brinemo o sugrađanima
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image