• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO NIJE REALNO! CENA OVOG POVRĆA PAPRENO SKUPA U BEOGRADU! U drugim gradovima na pijacama kilogram tek 20 dinara

Autor Nevena Davidović

Kupci očajni zbog cena na pijacama.

 pijaca mondo stefan stojanovic 21.jpg Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cena glavice kupusana Palilulskoj pijaci u Beogradu, u decembru mesecu, iznosi 100 dinara po kilogramu, dok je na pijacama u pojedinim mestima Srbije svega četiri puta jeftinija - svega 20 dinara.

Kako je sezona pravljenja zimnica i kiseljenja kupusa na izmaku logično je da cena, ali i potražnja za istim na pijacama opada. Međutim, iako su neki povrtari odlučili da vrate cenu u normalu, odnosno na 25-30 dinara po kilogramu, ipak, postoje oni koji na beogradskim pijacama drže cenu od 100 dinara po samo jednom kilogramu glavice. Čačak, Loznica i Smederevo drže najniže cene na pijacama po kilogramu, odnosno u rasponu od 25 do 30 dinara, dok su za 10 dinara više u Nišu, Pirotu, Zaječaru i Leskovcu, a oko 80 dinara po kilogramu glavice kreću se u Kraljevu i za 10 manje u Požarevcu.

Zbog čega je ovako drastična razlika u cenama između Beograda i ostalih gradova Srbije, nije poznato, ali građani ne mogu da ostanu imuni na ovakvu situaciju. "Beograd kao da je u drugoj državi, ma kao da je drugi svet, pa su cene toliko neusklađene sa ostatkom Srbije. Uopšte ne mogu da razumem zašto su ljudi toliko alavi, pa im je sve malo", zaključuje Beograđanka Mira.

Zaključak je da će mnogi u Beogradu ostati nezadovoljni ovom situacijom, ali će morati i više da obrate pažnju na cene kupusa po pijacama i donesu odluku u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:01
Kakve su cene na srpskim pijacama pred početak pravljenja zimnice?
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

 (Kurir/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Београд и јесте друга држава, све што вреди одвукосте у тај Београд. Сад вам главица купуса много 100 дин. Па увезите је за 10 дин ко вам брани.

Pardon

@Gz Niko ih nije odvukao, nego su se sami odvukli. Niko ih nije vukao za usi.

Full Metal Jacket

@Pardon Ne, niko ih nije vukao za uši. Jedino što su njihovi gradovi, sela i varošice upropašćeni na račun beskorisne i štetočinske države Beograd.

special image