• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih 7 dana plaćati benzin i dizel

Autor Nevena Davidović

Objavljene su nove cene goriva koje važe do sledećeg petka.

 Nove cene goriva 29 decembar Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka. Kako je objavljeno, litar evrodizela će do narednog petka na pumpama koštati maksimalno 195 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 175 dinara za litar.

Podsetimo, prethodne nedelje, je litar evrodizela koštao maksimalno 195 dinara, dok je benzin evropremijum BMB 95 bio najviše 173 dinara za litar. Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.

Vlada Srbije, podsetimo, usvojila je juče Uredbu o organičenju visine cene derivata nafte koja će važiti do 28. januara 2024. godine. Uredba je doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Prve prognoze cena goriva za 2024. godinu

Inače, nemački auto-klub ADAC naveo je nedavno da je prošlo vreme ekstremnih cena goriva i da vozači tokom 2024. godine mogu da očekuju manje troškove. Godina na izmaku je prema navodima nemačkog auto-kluba druga najskuplja po cenama goriva. "Nije bila toliko ekstremna kao 2022. godina, ali je ipak bila vanredna godina", navode iz ADAC-a

Vozači su ponovo plaćali mnogo više za gorivo nego pre rata Rusije i Ukrajine, ali nemački auto-klub optimistično gleda na 2024. godinu. "Za 2024. godinu oprezno sam optimističan da će gorivo biti na sadašnjem odnosno nešto opuštenijem nivou. Dizel bi čak mogao da bude još jeftiniji nakon kraja sezone grejanja na proleće", navodi stručnjak ADAC-a.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:02
SRBIJA IMA NEKOLIKO ALTERNATIVA KADA JE GORIVO U PITANJU! Atanacković za Kurir TV: Politika NEĆE UTICATI na SVETSKU PIJACU!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Kurir/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Samo tolerancija

Majka Bosna, 40 din jeftinija litra...

Nikola

Ovo je vec preterano da preko 30-40-50 dinara bude razlika po litri u odnosu na druge zemlje oko nas. Ipak dadosmo danas nasoj braci u Republici Srpskoj milion evra. Valjda je to zasluga sto su dolazili biraci da glasaju. I tih milionce od nasih narodnih para. Struje otisla u nebese, energenti najskuplji u evropi skoro a mi se hvalimo kako inflacija ide u rikverc. Milina ali izbori prosli i sada kusamo ono sto smo izabrali. A izabrali su nasi dragi penzioneri koji niti voze, niti smeju meso da jedu, niti putuju ali zato su svi pozurili na izbore jer moraju da daju zahvalnost za onih 20000 sto dobise. A mi radno sposobni, sipak. Samo nas teraju jos vise da radimo, da nam uzimaju. Najsmesnije od svega je to sto je mom drugaru stilo resenje da mora da plati taksu za zastitu zivotne sredine jer zagadjuje 15000 za godinu dana. Znaci, frizer zagadjuje a zelezara Smederevo je oslobodjena toga jer su Kinezi nasa braca po politici i nikom nista. Jeste, taj frizer je prosle godine placso 3000 dinara tu taksu ali eto, mora da se nadju pare za nasu bracu iz R. Srpske da se donira njima. Ovo je stvarno vec .... u pojam i to mnogooo.

Marko

Najjeftinije gorivo u regionu, najjeftinija struja, skok plata kakav nije vidjen u skorijoj istoriji, Srbija je veliki lider u regionu.Cene vec sada miruju..Razvoj, nezaposlenost nikad manja..I nekima to smeta..

special image