• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ KUĆNI APARAT JEDAN OD NAJVEĆIH GUTAČA STRUJE: Isključite ga preko noći i račun će se PREPOLOVITI!

Autor Nevena Davidović

Iako je prva asocijacija na veliku potrošnju električne energije uglavnom bojler ili šporet, ovaj mali aparat "jede" struju.

 Ruter za internet jedan od najvećih gutača struje Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac/Uroš Arsić

Kada razmišljamo o plaćanju računa, najveću zabrinutost često izaziva račun za struju, a mnogi se iznenade visinom cifre. Iako nam možda nije prva asocijacija, ruter za internet može značajno doprineti potrošnji električne energije.

Iako je prva asocijacija na veliku potrošnju električne energije uglavnom bojler ili šporet, ruter za internet takođe može da se svrsta u aparate koji mogu da vam naprave visok račun za struju.

Trebalo bi da obratimo pažnju na energetsku efikasnost rutera pre nego što ga kupimo i pobrinemo se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu. Važno je birati energetski efikasne rutere, a ako se ne mogu potpuno isključiti, preporučuje se odabir modela s mogućnošću isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi, posebno ako koristi telefonsku liniju. Iako ruter ne troši više struje od drugih uređaja, isključivanje kad nije potreban može doprineti uštedama.

Ruter za internet ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali bilo bi poželjno isključiti ga kada nije u upotrebi.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:01
TRIKOVI KAKO DA VAM RAČUN ZA STRUJU BUDE MANJI! Ne biste verovali da ovaj kuhinjski uređaj uštedi i do 4 PUTA električnu energiju
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (City magazine/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Preprodaju struju i gutaju pečenje zadrigli direktori, a ti samo vadi pare.

Milos

Ruter guta struju!? Pa kućni ruteri u proseku troše kao jedna štedljiva sijalica..dakle hajde da kažemo da je to 10w. Znači da mora da radi 100 sati da bi potrošio 1kw, ili oko 250 sati da bi se tokom noći uštedeo taj jedan kilovat koji u noćnoj tarifi košta sa sve porezima i akcizama, negde oko 5 dinara. Znači za mesec dana ovaj gutac proguta 5 dinara!

Logika?

Ako je struja noću 4 puta jeftinija, kako ću da napravim drastičnu uštedu gašenjem malog potrošača, mnogo cimanja za 25 dinara uštede, zanimljivo…

special image