• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAKO MOŽETE DA DOBIJETE BESPLATNU KUĆU OD DRŽAVE! Ovo su uslovi koje morate da ispunite

Autor Ivana Vlajković

Raspisan je konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za 10.000 evra.

 Raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za 10000 evra Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je raspisalo tri javna konkursa. Jedan se odnosi na kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, drugi za nabavku minibuseva, a treći za organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela". 

Pola milijarde dinara namenjeno je za seoske kuće, 120 miliona dinara za minibuseve a 50 miliona dinara za seoske manifestacije. Na konkurs koji se odnosi na kupovinu seoskih kuća javljaju se zainteresovani građani, a na druga dva lokalne samouprave. 

Rok za prijavljivanje na prvi konkurs traje do utroška budžetskih sredstava, a najkasnije do 1. novembra 2024. godine. Rok za nabavku minibuseva i organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela" ističe 22. februara. Pravo učešća na javnom konkursu za seoske kuće sa okućnicom imaju punoletni državljani Srbije, pojedinci, samohrani roditelji i parovi, mlađi od 45 godina.

Podnosilac prijave samostalno pronalazi kuću sa okućnicom i obraća se lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji se kuća nalazi, a i ove godine davaće se najviše 1,2 miliona dinara za kupovinu jedne kuće, odnosno oko 10.000 evra. Za rešavanje problema mobilnosti seoskog stanovništva, odnosno nabavku minibuseva, do sada je novac dobila 61 lokalna samouprava, među kojima je 35 u grupi najnerazvijenijih i devastiranih.

Suma koja će biti odobravana je sedam miliona dinara po minubusu. Što se tiče manifestacija, za "Miholjske susrete sela" maksimalni iznos predviđen za finansiranje je 500.000 dinara po prijavi, a mogu da se održe od 1. juna do 1. novembra 2024. godine.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:28
NAPUSTILA BEOGRAD SA MALIM DETETOM I OTIŠLA NA SELO: Život sa njim u gradu nije opcija, ali i ovde je teško EVO OD ČEGA ŽIVE
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image