Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95, koja će važiti do sledećeg petka, odnosno do 2. februara 2024. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Uredba je doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno. Zbog toga je, kako se napominje, bilo neophodno da se produži period važenja ograničenja cena. U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od nedelju dana, navelo je ranije Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Pored toga, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, o tome se obaveštavaju privredni subjekti, koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava. Na taj način utvrđeno je da su pomenuti subjekti dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

BONUS VIDEO: 

EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO Kurir televiija

(Kurir/MONDO/I.V.)