Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine, na mreži "X", na vest da će Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate HBO serije "Beli lotus" (White lotus), oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je saopšteno, Ministarstvo spoljnih poslova ukazuje na potpunu neosnovanost tvrdnji. "Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu", saopštilo je MSP Srbije.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine na mreži "X" od 24. januara 2024. godine, na vest da će Miloš Biković da glumi u trećoj sezoni HBO serije "Beli lotus", je objavilo da je reč o "osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo". Pitanje koje je ovim putem upućeno kompaniji HBO koja je označena u objavi ukrajinskog Ministarstva glasi: "Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo". 

BONUS VIDEO:

Miloš Biković na premijeri filma u Moskvi Instagram

(MONDO/N.D.)