• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEHNOLOŠKI GIGANT OTPUŠTA NA HILJADE ZAPOSLENIH! Prihodi beleže strmoglavi pad, u VELIKOM su problemu

Autor Nevena Davidović

Poznata američka kompanija najavila otpuštanje nekoliko hiljada radnika.

 Radnici u kancelariji otvorenog tipa Izvor: Shutterstock

Američka kompanija na polju računarskih mreža "Cisco" objavila je u sredu da planira da otpusti5% svoje radne snage u poslovnicama u svetu. Kompanija ima na hiljade zaposlenih, a kako navode, plan je da se izvrši rekonstrukcija cele kompanije, prenosi CNN.

"Cisco" se pridružuje sada već dugačkoj listi tehnoloških kompanija koje su poslednjih meseci najavile smanjenje radne snage. Proizvođač mrežnog hardvera i softvera saopštio je u sredu da planira da preusmeri fokus na "ključne prioritetne oblasti", kao što je veštačka inteligencija"Nastavljamo da usklađujemo naše investicije sa budućim prilikama za rast", ​​rekao je izvršni direktor kompanije Čak Robins. 

Kompanija zapošljava skoro 85.000 ljudi, prema poslednjem godišnjem izveštaju kompanije, što znači da će više od 4.000 radnika verovatno biti otpušteno. "Cisco" je naznačio da će otpuštanja početi ove godine i nastaviti u narednoj godini, rekavši da bi otpremnine za zaposlene koštale kompaniju skoro 800 miliona dolara.

Kompanija, koja se bori sa padom prihoda, usmerila je svoj fokus na industriju veštačke inteligencije u procvatu. U sredu je iz kompanije objavljeno da im je prihod pao 6% u odnosu na isti period prošle godine u drugom fiskalnom kvartalu, a da je zarada po akciji pala za 3% u istom periodu.

"Cisco-ovo" smanjenje radnih mesta dolazi usred niza otpuštanja u tehnološkoj industriji, čak i dok te kompanije ulažu milijarde dolara u veštačku inteligenciju. Google, Amazon, PayPal i Duolingo nedavno su najavili otpuštanja. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

13:38
"NEMAČKA TRENUTNO POD LUPOM SVETA ZBOG ODGOVORNOSTI ZA SVETSKE RATOVE!" Eksperti tvrde: Posmatra se podrška desničarskoj partiji
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zorana

Onda neka ide na stari zanat ima ih mnogo u Srbiji radionica nestaje neka mladi izuce zanat

Gagi

Tek ce biti otpustanja kako vestacka inteligencija bude uzimala zamah,ovo je samo uvod u ono sto dolazi.

Mile

Uposlis programere da naprave softver koji ce im podeliti otkaze. Sa ovakvim tempom prelaska na AI, programeri ce uskoro postati najnezaposleniji kadar na svetu.

special image