• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VLADIMIR PUTIN POTPISAO DEKRET! Jedna od najvećih evropskih banaka napušta Rusiju

Autor Uroš Matejić

Vladimir Putin dao zeleno svetlo da jedna od najvećih evropskih banaka napusti Rusiju.

 Vladimir Putin Izvor: TASS / ddp USA / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim se HSBC holdingsu dozvoljava da proda 100% svojih akcija njegove ruske podružnice Expobanci JSC. Tako je dao zeleno svetlo da jedna od najvećih evropskih banaka napusti Rusiju. To proizilazi iz dokumenta objavljenog na zvaničnom državnom portalu pravnih akata, prenosi Teletrejder.

Podsećanja radi, u junu 2022, HSBC je objavio kako se složio da proda svoju rusku podružnicu Ekspobanci. Međutim, ruske vlasti su pooštravale pravila za prodaju strane imovine, pa su banke primoravane da traže Putinovo odobrenje za svaku takvu transakciju.

Prethodno je britanski kreditor objavio da je planirana prodaja njegovog ruskog poslovanja rezultirala gubitkom od 300 miliona dolara. Odobrenje je objavljeno u uredbi o bazi pravnih podataka zemlje, ali još nije jasno da li će ruska banka moći da zaključi taj posao, čak i uz Putinovu dozvolu, jer je u decembru postala predmet američkih sankcija, preneo je Blumberg.

Tokom dve godine rata Rusije sa Ukrajinom, najveći izlazak iz ruskog finansijskog sektora dosada je bila prodaja Rosbanka PJSC, koji je bio u vlasništvu banke Sosijete ženeral SA investicionoj kompaniji najbogatijeg čoveka Rusije Vladimira Potanjina, a za taj posao francuska banka dobila je oko tri milijarde evra. Blumberg ističe da austrijska banka Rajfajzen internešenal AG i italijanski Unikredit i dalje ne mogu da napuste zemlju, u kojoj su najveći potencijalni kupci pod međunarodnim sankcijama.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:30
"PUTIN JE POVEZAO LJUDSKU ISTORIJU, ZATO POZIVA SRBE" Analiza intervjua za zapadne medije: Ovo je rekao za oslonjanje Srbije
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crni

Ma nema veze. Biće gasa, boršća i vodke! I džebane i ljudi za rat.

special image