• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIŠKOVIĆ HVATA ZALET U 2024 Gradi se luksuzni kompleks na Novom Beogradu: Vraća se i hotel Interkontinental

Autor Ivana Lazić

Početak radova na kompleksu "Delta distrikt“ u novobeogradskom Bloku 20, privlači veliku pažnju.

 miroslav mišković Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kompanija Miroslava Miškovića na leto počinje izgradnju "Delta distrikta", u Bloku 20 na Novom Beogradu, u okviru kog će se nalaziti i luksuzni hotel "Interkontinental". Delta, prema rečima Sovrovića, planira otvaranje još jednog hotela u glavnom gradu, a više informacija o tom projektu obelodaniće za nekoliko meseci.

Kompanija "Delta ril estejt“ (Delta Real Estate) pokrenula je jedan od najvećih investicionih ciklusa na domaćem tržištu nekretnina, kako navode iz kompanije Miroslava Miškovića, iznositi bar 620 miliona evra do 2027. godine, piše Beobuild.

Najavljena je izgradnja dva velika kompleksa kombinovane namene -  "Delta lend“ (Delta Land) i “Delta distrikt" (Delta District) u Beogradu, proširenje tržnog centra “Delta planet” u Nišu, kao i poslovni centar “Delta ajron” (Delta Iron) u Novom Sadu.

Najveću pažnju, prema oceni Beobuilda, privlači početak radova na kompleksu "Delta distrikt“ u novobeogradskom Bloku 20, koji između ostalog obuhvata i ponovno otvaranje jednog od najvećih svetskih hotelskih brendova u Beogradu – hotela "Interkontinetal“ (InterContinental).

Ovaj kompleks, pored prestižnog hotela, posedovaće prvoklasni poslovni prostor, ali i luksuzno rezidencijalno krilo sa brendiranim stanovima.

"Delta distrikt će biti multifunkcionalni kompleks lociran u Bloku 20, na premijum lokaciji unutar poslovnog epicentra Novog Beograda. Razvijajući se na prostoru od 100.000 kvadratnih metara, Delta District predstavlja investiciju vrednu 250 miliona evra, a početak izgradnje zakazan je za letnji period ove godine“, ističe Sovrović.

U sam hotel će, kako je objasnio, biti investirano 100 miliona evra, i raspolagaće sa ukupno 220 soba.

"U EXPO 2027, ambicija Delta holdinga je da ovaj hotel visoke kategorije do tada otvori svoja vrata i doprinese razvoju kongresnog i turističkog sektora u Srbiji“, objašnjava Sovrović.

U pripremi za pomenutu međunarodnu izložbu, Delta intenzivira svoje investicione aktivnosti.

"U planu nam je da u narednom periodu gradu Beogradu ponudimo još jedan hotel, o čemu ćemo više moći da kažemo u narednim mesecima“, najavljuje Sovrović.

Podsetimo, prvi hotel “Interkontinental“ u Beogradu, izgrađen je davne 1979. godine, po projektu nedavno preminulog Stojana Maksimovića, i deo je jedinstvene celine sa Sava centrom. Hotel je pod tim poznatim međunarodnim brendom poslovao do 2006. godine, kada je izgubio licencu i promenio ime u „Kontinental“.

Dve godine kasnije, hotel je preuzela upravo kompanija Delta. Objekat je temeljno renoviran u toku 2013. godine, i od januara 2014. posluje pod "Interkontinentalovim“ brendom "Kraun plaza“ (Crowne plaza). I ovaj hotel se trenutno rekonstruoše, kako bi poboljšao svoju ponudu.

"Svesni smo da kontinuirane investicije predstavljaju ključ uspeha u svakom poslu, stoga smo konstantno radili na unapređenjima hotela. Ponosni smo što ni u jednom trenutku ta unapređenja nisu ometala goste, a značajno smo poboljšali naše usluge. Sa ulaganjem od preko šest miliona evra, obnovljene su sobe, prostorije za sastanke, kao i ‘fajn dajning’ restoran, dok je trenutno u toku renoviranje mezanina, kao i Novog bara“, navodi Sovrović.

"Delta“ je početkom godine uspešno okončala preuzimanje nezavršene poslovne centrale nekadašnjeg giganta GP "Rad“ na Novom Beogradu za skoro milijardu dinara, ali Sovrović ističe da je u ovom trenutku rano za iznošenje detaljnijih planova za taj objekat.

Biće izgrađeno 120 do 130 hotela

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prošlog leta izjavio da će u Beogradu, zbog izložbe EXPO 2027, morati da se napravi 120 do 130 novih hotela.

Vlada Srbije je krajem prošle godine usvojila uredbu o subvencionisanju investicija u hotelski smeštaj vezan za specijalizovanu međunarodnu izložbu EXPO 2027.

Naime, trenutno se u Beogradu na vodi privode kraju radovi na izgradnji hotela "Sent Ridžis“ (St. Regis) u Kuli Beograd, i renoviranju hotela "Bristol“. Pored novih hotela koje je najavila "Delta“, očekuje se veliki radovi na hotelima "Slavija“ koje je nedavno preuzela kompanija "Matijević“, dok bi najavljenom prodajom hotela „Jugoslavija“ konačno trebalo da bude rešena sudbina tog objekta.

Bonus video: 

Pogledajte

00:15
KAKAV POGLED IZ HOTELA "ORLOVA" Momci, zaslužili su ovakav luksuz!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

(N1, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tanja

Samo nešto zvocate. Da je sreće da Mišković hoće da bude predsednik države pa da prodišemo. Ovako sve neznalice i gologuzani pa dok nešto nauče i dok se nakradu propadosmo.

Jovica

Ne gradi svojim parama.

Jozo

I ja bih "hvatao zalet" da mi je država poklonila pravo svojine na ogromnim površinama najvrednijeg građevinskog zemljišta (ukidanjem naknade za konverziju), kao što je Miškoviću, Beku i sličnim "privrednicima".

special image