• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMAČKI GIGANT U KRIZI, ZATVARA FABRIKE Više od 150 zaposlenih ostaje bez posla, bankrot posle 130 godina rada

Autor Ivana Lazić

Kompanija Rauh Mobelverke sa sedištem u Frojdenbergu, najavila je da će biti zatvorena najkasnije do kraja januara 2025. godine.

 Fabrika konfekcija šivenje Izvor: Mondo

Industrija nameštaja u Nemačkoj ima velike probleme zbog čega mora da reaguje i Rauh Mobelverke sa sedištem u Frojdenbergu. Kompanija je potvrdila da će njihova fabrika u Mastershauzenu biće zatvorena najkasnije do kraja januara 2025. godine dok će više od 150 zaposlenih iz sedišta ostati bez posla. Kompanija iz Baden Virtemberga podnela je nedavno i zahtev za bankrot.

"Svake nedelje konkurent, dobavljač ili trgovac na malo mora da podnese zahtev za bankrot. Nema znakova povećanja poslovanja, a izgleda da se to neće dogoditi u dogledno vreme", navode iz Rauha.

Iz kompanije navode da očekuju da će ekonomska klima nastaviti da se pogoršava.

"Proizvedene količine su sada pale ispod kritične vrednosti za industrijsku proizvodnju", objašnjavaju u kompaniji nemačkim medijima.

Mnogo truda je uloženo u kreiranje novih asortimana, koji su takođe naišli na pozitivne reakcije, međutim, to nije dovoljno za unapređenje poslovanja u fabrici.

Rauh Mobelverke je osnovan 1897. godine i prodaje nameštaj za spavaće sobe i ormara proizvedene isključivo u Nemačkoj. Kompanija ima 1.420 zaposlenih dok je prošle godine imala prodaju od 294 miliona evra. Održavanje fabrike u Mastershauzenu više nije moguće.

"Proizvodnju i poslovanje u Mastershauzenu treba postepeno ugasiti, počevši što je pre moguće po završetku procesa usaglašavanja interesa, a najkasnije do 31. januara 2025. godine. To će postepeno eliminisati potrebu za zapošljavanjem za 164 radnika koji rade u Mastershauzenu", navodi se u saopštenju.

Najveći evropski proizvođač nameštaja za spavaće sobe i programa garderobe takođe mora da izvrši prilagođavanja u svom sedištu u Frojdenbergu na Majni.

Kompanija je takođe izvestila da u fabrici u Frojdenbergu postoji i višak zaposlenih zbog smanjenog obima porudžbina.

"Planiramo da smanjimo radnu snagu u dve faze do 30. juna 2025. godine. Trenutno se pretpostavlja da prirodni odliv može u velikoj meri da spreči otpuštanja", navodi kompanija i dodaje da bi moglo doći do smanjenja broja poslova u administraciji i proizvodnji.

Bonus video:

Pogledajte

09:29
ŠOK! NEMAČKA POKUŠALA DA PRIPOJI KOSOVO ALBANIJI! Istoričar otkrio detalje sramnog dokumenta koji je ciljao na RAZBIJANJE SRBIJE
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Fenix, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kamen

Nikad čuo.

special image