• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZARADA PREKO 140.000 DINARA MESEČNO! Tokom leta posla na pretek, birate koliko sati radite i sami određujete cenu!

Autor Nevena Davidović

Sa punim radnim vremenom od 8 sati može da se zaradi i preko 140.000 dinara mesečno.

 Mirjevo Beograd Izvor: Youtube/PrintScreen/Mondo/Uroš Arsić

U svetu nekretnina, gde biznis izdavanja stanova ulazi u šestu brzinu, paralalno sa tim sve popularniji su poslovi čišćenja stambenih ili poslovnih prostora. Sa sve većim brojem stanova koji se izdaju, preduzetnici koji se bave uslugom održavanja, odnosno čišćenja, vide priliku za rast i širenje svog poslovanja.

U moru agencija koje se bave ovom delatnošću, u raznim grupama na Fejsbuku često se traži preporuka za žene koje spremaju, a neretko se mogu videti i objave u kojima se nude usluge čišćenja. Razgovarali smo sa nekima od njih, sa željom da čujemo na koji način se formiraju cene.

Pre svega, cene za čišćenje stambenih i poslovnih prostora variraju u zavisnosti od nekoliko faktora - veličine prostora, da li se koristi sopstveni materijal za čišćenje ili pružaoca usluge, da li je potrebno generalno čišćenje ili svakodnevno održavanje prostora, kao i od dodatnih zahteva korisnika ove usluge.

Cene čišćenja u agencijama 

Agencijske cene čišćenja kreću se od 550 dinara pa naviše po satu, u zavisnosti od vrste posla. "Često se čuje prigovor klijenata o visokim cenama usluga. Međutim, kada im detaljno objasnimo šta sve obuhvata navedena cena, shvate zbog čega toliko košta. Generalno čišćenje stana iznosi 750 dinara po satu. Ukoliko čistimo sa našom hemijom, cena je onda za 100 dinara veća. Posle krečenja, odnosno adaptacije stana, ulazimo i detaljno čistimo celokupan prostor. U tom slučaju cena je 850 dinara po satu. Tokom našeg rada susretali smo se i sa stanovima koji su jako zaprljani, što naravno utiče i na cenu čišćenja. Za takve prostore cena je od 900 dinara po satu", navode iz jedne beogradske agencije za Mondo.

Izvor: Oleg Opryshko/Shutterstock

Iz druge agencije rekli su nam da je cena klasičnog, povremenog čišćenja 550 dinara po satu, ako se koristi materijal, odnosno hemija korisnika usluge. Ukoliko je materijal za čišćenje agencijski, cena po satu je 650 dinara. "Cena redovnog čišćenja stana, sa materijalom korisnika, iznosi 350 dinara po satu. Pod tim se podrazumeva čišćenje nekoliko puta nedeljno, odnosno čišćenje već održavanog stana gde naše zaposlene odlaze minimum tri puta nedeljno. Dakle, radi se o manjem obimu posla koji ne može da traje manje od 4 sata", kaže naša sagovornica.

Mnoge agencije nude i druge poslove, poput usluge peglanja stvari, pranje tepiha, pranje terasa, prozora, a česte su i pogodnosti za prostore veće površine, kada su predviđeni posebni popusti za korisnike. 

Mesečna zarada preko 140.000 dinara

Cene koje nude agencije za čišćenje gotovo su jednake sa cenama samostalnih pružaoca ovih usluga. Da može da se lepo zaradi, potvrdila nam je Jasmina koja se bavi čišćenjem stanova i kuća u Beogradu. "Ovo je jedini posao koji obavljam, radim puno radno vreme, svakog dana 8 sati. Naplaćujem 800 dinara po satu i mogu reći da je to pristojna cena za kvalitetnu uslugu koju pružam. Na mesečnom nivou mogu da zaradim i preko 140.000 dinara", kaže nam ona. Naša sagovornica kaže da posla ima na pretek i da joj se često desi da neke mušterije mora da odbije.

"Često se desi da imam više posla nego što mogu da prihvatim. Desi se da odbijem mušteriju jer jednostavno nemam slobodne termine. Nekad je potrebno zakazati čišćenje i mesec dana ranije. Naročito su velike gužve kada dođe toplije vreme, jer se ljudi tada često odluče da renoviraju svoje stanove, a nakon toga žele da im sve bude čisto i sređeno", navodi ona.

Cene čišćenja u drugim gradovima

U Novom Sadu cene čišćenja ne razlikuje se mnogo od onih u Beogradu. Kada je reč o redovnom, klasičnom čišćenju, sa manjim obimom posla, cena se kreće od 700 do 900 dinara po satu. Kod skuplje varijante materijal za čišćenje je uključen u cenu. U Jagodini je cena nešto jeftinija. Potpuno sređivanje kuće/stana bez materijala za čišćenje, koje uključuje usisavanje, brisanje prašine, ribanje pločica, podova, sat košta 500 dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
Mama otkrila trik za čišćenje kuće
Izvor: TikTok/mrsnicolekerr
Izvor: TikTok/mrsnicolekerr

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Heisenberg

Eto, sad kad programere zameni AI, svi u čišćenje stanova.

onda ćete jesti gloginje

@Heisenberg i onda će cena čišenja biti 100 din na sat, jer masa onih koji su mogli da plate tih 600, 800 din neće više plaćati... pa će moći da plate čišćenje samo ovi koji rade kao majstori , građevinski radnici, kasirke...kad želiš da komšiji crkne krava, neće biti mleka i mesa ni za tebe...

Janko

Moja zena naplacuje sat cistenja stanova 10e uz uslov za radi najmanje tri dana to tri sata nedeljno jer ne zeli da cisti stan koji nije pravilno odrzavan. I naravno da je stan u krugu dvojke ili beograd na vodi jer zivimo na dorcolu. Bez peglanja, kuvanja rucka i sl to je gubljenje vremena. Ali daleko od toga da moze da zaradi 140 hiljada. Mozda 400 do 500 eura mada radi za lokalnu postu (vise je po bolovanjima i odmorima nego sto je na poslu) i to joj je samo dodatak na platu. Uostalom ja sam elektricar i zaradim daleko vise ali radim samo privatno

special image