• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOSAĐANIN RAZVIO OZBILJAN BIZNIS! Počeo u 27 kvadrata, danas njegovi proizvodi krase svetske građevine

Autor Nevena Davidović

Enterijeri Boža Jankovića krase skoro svaku eminentnu građenivinu u svetu.

 Boža Janković Izvor: Rina/industryviews/Shutterstock

Da život zaista piše romane i da je sve moguće ukoliko to zaista i želite pokazuje i primer Boža Jankovića koji je pre nekoliko decenija počeo svoj biznis u maloj stolarskoj radionici, sa jednim radnikom, a danas je vlasnik jedne od najvećih kompanija uoblasti proizvodnje nameštaja i pratećih elemenata za nameštaj, proizvodnju građevinske stolarije, kao i kompletnog opremanja enterijera za komercijalne, korporativne, stambene i rezidencijalne objekte.

"Počeo sam u 23 kvadrata u Novom Sadu, a danas se kompanija prostire na oko 30.000 kvadrata proizvodnog prostora. Ne mogu da kežm da je put bio lak, ali važno je pred sebe postaviti velike ciljeve. Ogroman rad i trud leži iz svega toga, a moja filozofija je radi ono što voliš, a ne ono što ti drugi nameću. Time sam se uvek vodio u životu, a najveća sreća jeste što je se sve steklo predanim i poštenim radom. Nakon rata ništa privatizovao nisam, već sam zaradio, kupio, napravio i opremio, uveo u sistem i danas sam tu gde jesam", kaže Božo.

Na početku karijere radio je u industrijskom kombinatu Krivaja kao glavni dizajner, a nakon toga postao je tehnički direktor u firmi Šipad Majevica. Istu funkciju obavljao je i u Industrijskom kombinatu za preradu drveta Majur gde je bio i generalni direktor. Nakon toga u Novom Sadu započinje svoj privatni biznis. Jasni i veliki ciljevi, kao i kvalitetan tim uz znanje, rad i trud osnovni su preduslovi uspeha, kao i biti svestan činjenice da ništa ne dolazi preko noći. Od male radionice, danas Božo ima firme svuda po svetu i radi za najemintenije klijente.

Izvor: Rina

"Moram da kažem da je nama svaki dan, novi dan, i to je ono što ovaj posao čini dinamičnim. Mi danas radimo u Londonu za najveće kompanije koje se bave inženjeringom i opremanjem prestižnih objekata. Danas radimo za vrlo velika imena u arhikteturi, a broj vila koje smo uradili ne zna se broj. Takođe ne umanjujem značaj ni projekata koje smo radili u Rusiji, to su moskovska filharmonija, Muzeja savremene umetnosti", ističe Božo.

Za sve mlade ljude koji žele da se okušaju u privatnom biznisu, Božo ima samo jednu poruku. "Znanje i ljudi su najvažniji u putu ka uspehu. Znanje je neprocenjivo bogatstvo koje zauvek ostaje samo u vašem vlasništvu. Uz znanje, volju i ambiciju", uspeh je zagarantovan, zaključio je Božo.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:28
BIZNIS IZ SNOVA! SRPKINJA BEZ POSLA IZNAJMILA STAN U ŠVAJCARSKOJ JOŠ DVOJICOM: Naloženo im da je mesečno plaćaju SAMO ZBOG OVOG
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(RINA/MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Sve u redu, ali Novosadjanin Božo sa Majevice....

SrpskiSan

@Serbia forever Pa Novosadjanin je. Tu živi. Da je Majevcanin zivio bi na Majevici ali jok. Novosadjanin je.

radi za EJ ko za bolje ne zna ili nema hrabrosti

Na klijentima iz inostranstva zarađuju hale, a na zaposlenima redovno osvežavanje voznog parka.

special image