• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDE U ZEMUNU KUPITI STAN: Starogradnja ili novogradnja, iz agencije nam objasnili šta je isplativije

Autor Nevena Davidović

Iz agencije za nekretnine su nam objasnili gde je najisplativije kupiti stan u Zemunu.

 Cene stanova u Zemunu u starogradnji i novogradnji tema Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Uroš Arsić

Prosečna cena kvadrata u Beogradu, koja se kretala oko 2.500 evra, i dalje je referentna tačka na tržištu nekretnina. U beogradskoj opštini Zemun interesovanje za kupovinu stanova i dalje je na vrhuncu, pa samim tim i cene za kvadratni metar u ovoj opštini prate trend koji važi na nivou grada.

Kako nam je objasnila agentica za nekretnine Ivana Jevtić iz agencije "Jevtić nekretnine", prosečna cena kvadratnog metra u Zemunu u starogradnji kreće se u rasponu od 2.100 do 2.300 evra.

"Važno je istaći da ove cene nisu fiksne i podložne su varijacijama u zavisnosti od faktora kao što su lokacija, stanje i kvalitet stambene jedinice, kao i dinamika ponude i tražnje na tržištu nekretnina", navodi sagovornica Monda.

Što se cene stanova u novogradnji tiče, prosek kvadratnog metra kreće se između 2.600 i 2.900 evra. Međutim, kako kaže Ivana, ova cena takođe može varirati, posebno u zavisnosti od lokacije i drugih relevantnih faktora i specifičnih karakteristika. Na atraktivnim lokacijama u Zemunu, cena može biti znatno viša od pomenutog proseka, ističe ona.

"Cena starogradnje pokušava da održi isti trend cena kao i novogradnja, međutim, cene stanova u starogradnji beleže pad, uslovljen dinamikom na tržištu. Stanovi koji su adekvatno procenjeni i održavani imaju tendenciju brže prodaje u poređenju sa onima čija je cena nerealno visoka", kaže nam sagovornica i dodaje da kupci danas preferiraju stanove u novogradnji koji se većim delom prodaju još u izgradnji.

"Ipak, postoje i kupci zainteresovani za stanove u starogradnji, naročito one koji nude dobru vrednost za uloženi novac ili se nalaze na atraktivnim lokacijama, poput samog centra Zemuna gde nemamo mnogo novogradnji."

Šta je isplativije

"Tehnički bi bilo isplativije kupiti stari stan na dobroj lokaciji i renovirati ga, ali pored dobre cene treba imati na umu i faktor samog renoviranja, pronalaska odgovarajuće radne snage (što je u poslednje vreme sve veći problem), pa tako i kupovinu svih građevinskih materijala koji su potrebni za renoviranje. Dešava se da renoviranje stana u starogradnji premaši cenu stana u novogradnji", objasnila nam je agentica za nekretnine.

Koje lokacije u Zemunu su najtraženije

Iz agencije Jevtić kažu da je Zemun kao opština vrlo popularna u poslednje vreme među kupcima u Beogradu, sa svim svojim lokacijama. "Svakako se mogu izdvojiti centar Zemuna, Pregavica/ Gardoš i naravno kao i u svakom drugom delu Beograda, stambeni kompleksi su uvek najtraženiji, pa i u Zemunu", navode za naš portal.

Savet prilikom kupovine stana u starogradnji

"Prilikom kupovine stana u starogradnji, važno je obratiti pažnju na stanje zgrade, kao i same nepokretnosti, eventualne nedostatke ili potrebu za renoviranjem, računajuci i na potencijalne dodatne troškove koji mogu biti potrebni za adaptaciju ili obnovu stana. Takođe, treba uzeti u obzir i eventualna ograničenja ili regulative koje se odnose na objekat ili okolinu", savetuju iz ove agencije.

Pročitajte u našoj izdvojenoj vesti ko najviše kupuje stanove u Beogradu. Pored Rusa, u Srbiji stanove kupuju i državljani drugih zemalja, naročito iz Francuske i Nemačke.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:30
VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Che

60m2 starogradnje za 130-140.000 eur, ili novogradnje za 170-180.000 eur to je svinjarija a ne cena. Treba da budes zestoko cvrknut da se ukopas u 60-tak kvadrata za tolike pare. Ja kupio kucu, podrum sa garazom, prizemlje, sprat, svaki nivo 80m2 i jos u potkrovlju moze da se uradi hormalna prostorija sa 40-50m2. Plac 9 ari, 160.000 eur, podno Avale, na autoputu sam za 4-5 minuta. Ujutru guzva od Laste, ali do NBgd obilaznicom za 15-tak minuta. I jos mi kazu kuca je to, stalno ima nesto da se radi. Ej, kuca, terasa ,bastica, mesto za bazencic, priroda, milina bre. Iz Zemuna gde god da krenes, tri dana jahanja, grad zakrcen, zagadjen, s...o, vrelo, fuj, fuj, fuj.

Machiaveli💯

@Che ne mozes da poredis kucu u selendri i Zemun u tri zivota! Mozes da imas dvorac nebitno je... Coveku za zivot ne treba 500000 kvadrata to je nenormalno, bolje je novac uliziti u nov stan na dobroj lokaciji nego kupiti kucerinu u selendri!

Machiaveli💯

@Che nisi ti bio u Zemunu nikada ne lupetaj, Zemun je sad najlepse mesto za zivit tu je reka priroda, gradic za sebe.... Zato i cena jeste takva, sta ce nekom takva kuca u nekoj vuko...i!!!

special image