Slušaj vest

Vinkovačka policija istražuje slučaj prevare u kojoj je 81-godišnja žena izgubila nekoliko stotina evra pokušavajući da dobije povoljan kredit putem društvene mreže. Penzionerku je doveo u zabludu nepoznati prevarant, koji joj je obećao kredit sa niskom kamatom u zamenu za plaćanje troškova realizacije. 

Policija u Vinkovcima dobila je prijavu od 81-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena prilikom pokušaja dobijanja povoljnog kredita putem društvene mreže. Nažalost, pala je na priču i ostala bez novca.

Incident se dogodio početkom juna kada je penzionerka stupila u kontakt sa osobom koja se predstavljala kao davalac kredita. Obećan joj je kredit sa niskom kamatom, ali pod uslovom da uplati određene sume novca kao trošak realizacije kredita. Međutim, nakon nekoliko uplata, 81-godišnja žena je shvatila da je prevarena i pretrpela materijalnu štetu od nekoliko stotina evra.

"Policijski službenici vrše kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja i otkrivanja počinioca protiv kojeg će uslediti krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu za krivično delo Prevara", napominju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija ŠTA SE DEŠAVA KADA KASNITE SA ISPLATOM KREDITA? Gavrilović: Ako ne platite, banka će aktivirati sredstva... MOŽETE OSTATI BEZ DOMA

 (mirovina.hr/MONDO/J.D.)