Slušaj vest

Nije nepoznanica da je Albanija među najjeftinijim destinacija za letovanje. Upravo iz tog razloga, ova zemlja je sve češći izbor za odmor turistima iz Srbije. Sezona će trajati sve do kraja septembra, a turiste u Albaniju posebo privlače i niske cene.

Jedna članica grupe "Letovanje u Albaniji - Albanija.rs" podelila je svoje iznenađenje cenama ručka za dve osobe na albanskom primorju.

"Evo za one koji kažu da je Albanija skupa - večera u restoranu na plaži za dve osobe za 26 evra i to: Dve ribe (brancina), tava sa škampima iz pećnice, tzatziki, salata, vino, sok, voda 1l, sve to za 2.600 leka - 26 evra", započeo je.

"I koliko god da su cene otišle naviše (kao i svuda), ovo sigurno nećete naći u CG, Grčkoj, o Hrvatskoj da ni ne govorimo. Minimum pomnožite sa dva. I neko će reći da u Albaniji ima i mnogo skupljih restorana i to jeste istina. Ali na vama je da birate. Ako ne tražite jelo u hotelu sa 5 zvezdica, a da bude kvalitetno, ukusno i uz dobru uslugu - realno ćete ga platiti sa par evra razlike. Tu je i račun da ne bude da nije toliko", napisao je u objavi.

Komnetari ispod objave ubrzo su počeli da se nižu, a korisnici su samo potvrdili svojim iskustvom koliko su cene hrane i pića u Albaniji povoljne.

"Mi smo u Albaniji nasli u Draču grill restoran drži ga jedna baka iz Makedonije. Tamo smo nas troje ručali znaci dva i po pileta sa grila, tri njihove lepinje, salatu, dve porcije tzaziki umaka, dva soka i vodu platili nepunih 20 evra", napisao je jedan korisnik.

"Nas petoro smo uzeli dva porodična girosa i dva kebaba, tri soka i dva piva platili 24 evra, a obilne porcije jedva pojeli", samo su neki od komentara drugih turista koji se slažu da su cene u Albaniji izuzetno povoljne.

BONUS VIDEO:

tiktok/ninaskocak Letovanje u Albaniji

(92 Putovanja/Mondo/Aleksandra Virijević)