Slušaj vest

Cene Nutele koja se u nekim prodavnica u Hrvatskoj ovih dana prodaje za 9,49 evra po kilogramu, izazvala je pravu histeriju na društvenim mrežama. To je otprilike pedesetak odsto više nego pre dve godine.

Visoke cene nutele uzrokovane su cenama sirovine, kakao leti u nebesa zbog lošeg prinosa u Africi i velike potražnje. U online trgovini Kauflanda u Nemačkoj, na primer, kilogram Nutele ove nedelje prodaje za čak 12,99 evra.

Mnogi ljubitelji tih namaza u komentarima podsećaju i na činjenicu kako se na tržište opet vratila Lino lada u kanticama od 2,5 kilograma. Ta kantica u poznatijim dućanima stoji 13,99 eura, a u Lidlu je na akciji nedavno bila 9,29 evra.

Nutela
Screenshot 

Dakle, tih se akcijskih dana 2,5 kilograma Lino lade duo moglo kupiti povoljnije nego kilogram Nutele. U Konzumu, poređenja radi 400 grama Lino lade duo ove nedelje se prodaje za 3,49 evra, a ista količina Nutele za 4,39 evra. Ipak, valja naglasiti kako u Nuteli ima više kakaa nego u Lino ladi duo.

I građani u Srbiji alarmiraju da je skočila cena Nutele, a naročito ih interesuje zašto je u drugim zemljama toliko jeftinija, a neki pitaju i za kvalitet.

(Blic, Mondo, I.L.)