• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požarevac: Konkurs za samozapošljavanje

Gradska uprava je u saradnji sa NSZ objavila konkurs za samozapošljavanje građana i za subvencije poslodavcima koji zaposle osobu sa invaliditetom.

Za ove namene ukupno je izdvojeno 5,6 miliona dinara iz lokalnog budžeta, od kojih sredstva za samozapošljavanje iznose 3,2 miliona dinara, a subvencije poslodavcima koji zaposle osobe sa invaliditetom 2,4 miliona dinara, izjavila je Tanjugu Vukica Vasić, zamenica gradonačelnika Požarevca.

Sredstva za samozapošljavanje biće dovoljna za zaposlenje 20 osoba, što znači 160.000 dinara po nezaposlenom. Mogu da konkurišu lica koja su nezaposlena, imaju urađen biznis plan i definisane poslove koje mogu sami da obavljaju, a tiču se kupovine opreme i osnovnih sredstava za rad.

Neophodno je da budu propisno prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i da završe određenu obuku, bilo kod Nacionalne službe za zapošljavanje ili kod neke druge organizacije.

Subveciju će dobiti poslodavci, pre svega iz oblasti privatnog sektora, koji hoće da uposle lica sa invaliditetom.

Ovaj program obezbeđuje radna mesta za ukupno 10 ljudi, odnosno 240.000 dinara po osobi. Ovaj javni poziv biće otvoren 60 dana, rekla je Vasić.

Odluku o tome ko će dobiti sredstva doneće gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, na predlog stručnih saradnika Filijale za zapošljavanje, a po pribavljanju mišljenja lokalnog saveta za zapošljavanje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image