• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idea se nagodila sa sindikatima za veće plate

Uprava trgovinskog lanca i predstavnici tri reprezentativna sindikata svečano su danas u Beogradu potpisali izmene i dopune kolektivnog ugovora.

Svečanim potpisivanjem aprilskog dogovora zaključen je pregovarački proces u okviru kojeg su zarade zaposlenih uvećane u proseku za 10 odsto i uređeni radno-pravni odnosi kao dobra osnova za razvoj zaposlenih i kompanije, saopštila je "Idea".

Od 2005, kada je Idea postala deo hrvatskog Agrokor koncerna, ta kompanija je omogućila otvaranje više od 4.500 novih radnih mesta, a samo u 2011, šansu za rad u tom sistemu dobilo je više od 1.500 osoba.

Do kraja ove godine Idea će u svom sastavu imati više od 160 maloprodajnih objekata širom Srbije i sedam veleprodajnih centara.

Navedeno je da je Idea kroz projekat "Prva šansa", pružila priliku mladim, školovanim ljudima bez radnog iskustva da se zaposle i steknu praktična znanja konkurentna na otvorenom tržištu.

U tom projektu učestvovalo je više od 50 pripravnika.

Pored toga, mladi ljudi u velikom sistemu imaju priliku da steknu neophodno radno iskustvo, kao i kroz programe studentske i školske prakse i stipendiranja.

Od početka 2011. održano je preko 500 internih treninga i obuka za 4.000 zaposlenih i preko 60 treninga i obuka u saradnji sa edukacijskim kućama za 600 zaposlenih, naveli su u Idei.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image