• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skuplje cigarete iz Niša i Vranja

Cigarete niške kompanije "Filip Moris operejšns" (Philip Morris operations) od danas su skuplje za pet do 10 dinara po paklici zbog povećanja minimalne akcize. Poskupljenje od srede i kod BAT-a.

Nova cena paklice crvenog "marlboroa" iznosi 170 dinara, umesto sadašnjih 160, a crvenog i srebrnog "bond strita" (street) 105 dinara, umesto sadašnjih 95.

"Best blue" čija je cena sada 110 dinara, koštaće 120 dinara, a "klasik 100 s" (classic) plavi i crveni 110 dinara umesto sadašnjih 105.

"Drina" tvrdo pakovanje koštaće 105 dinara po paklici, meko pakovanje 100 dinara, a "filip moris" silver i red 140 dinara, dok stara cena tih cigareta iznosi redom 95, 90 i 130 dinara.

U Službenom glasniku izdatom 23. decembra kompanija "Filip Moris" objavila je maloprodajne cene duvanskih prerađevina koje stupaju na snagu 16. januara 2012.

Maloprodajne cene podignuće i Britiš ameriken tobako (British American Tobacco, BAT), čiji će proizvodi od srede 18. januara biće skuplje za 10 dinara po paklici.

Kako se navodi u saopštenju kompanije u Srbiji, nove više cene će važiti za sve BAT-ove proizvode osim za cigarete "danhil".

"Korekcija maloprodajnih cena cigareta posledica je uvećanog poreskog opterećenja koje je stupilo na snagu 1. januara 2012, u skladu sa novousvojenim Zakonom o akcizi", izjavio je Srđan Lazović, direktor korporativnih i regulatornih poslova BAT-a, koji ima fabriku u Vranju.

Nove cene cigareta iz linije "vajseroj" (viceroy) kretaće se od 100 do 115 dinara po paklici, "pal mal" (Pall Mall) će koštati 120 dinara, dok će se "laki strajk" (lucky strike) prodavati po 140 dinara.

Paklica cigareta "vog" (vogue) od 18. januara će koštati 180 dinara, a cigarete iz linije "kent" koštaće 180 i 190 dinara.

Skupština Srbije usvojila je 29. decembra izmene Zakona o akcizama, prema kojima će minimalna akciza po paklici cigareta od 1. januara ove godine biti povećana sa dosadašnjih 61 na 71 dinar.

Ministarstvo finansija predviđa da će izmenama akciza na cigarete, godišnji prihodi budžeta biti povećani za oko 1,3 milijarde dinara.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image