• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugarin: Neizvesnost tera investitore

Predsednik PKS Miloš Bugarin se založio za skoro formiranje Vlade Srbije, jer neizvesnost smeta investitorima.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je danas da se ne može očekivati da strani investitori proširuju proizvodnju u Srbiji sve dok postoji politička neizvesnost i poručio da bi posao vlade u prvim mesecima rada trebalo da bude donošenje mera u cilju smanjenja nelikvidnosti.

"Prvi i osnovni uslov da bi strani ili domaći investitor ulagao u privredu je da ne postoji politička neizvesnost. Mi još imamo jednu političku neizvesnost koja traje više od 60 dana, imamo vladu koja sada ima tehnički karakter i koja se bavi operativnim stvarima, pa se ne može očekivati da strani investitori proširuju proizvodnju u takvom ambijentu", kazao Bugarin za RTS.

On je kazao da je teško proceniti koliko gubi srpska privreda
zbog toga, ali da je izvesno da ima gubitke i da su indirektni troškovi veliki.

Bugarin je podsetio da je PKS usvojila novi koncept ekonomske politike od 2012. do 2016. godine, koji obuhvata 87 preporuka za novu Vladu Srbije.

On je rekao da bi jedna od prvih mera nove vlade trebalo da bude rešavanje nelikvidnosti, kao i da se donese Zakon o rokovima izmirenja plaćanja, što bi značajno doprinelo smanjenu nelikvidnosti.

"Privreda nema snage i gubi snagu sve više i više zbog hronične nelikvidnosti", kazao je predsednik PKS.

Bugarin je rekao da je činjenica da Slovenija ima visok javni dug i da će zatražiti finansijski pomoć iz evropskih fondova alarm za sve pa i Srbiju, jer, kako je kazao, nemamo privredni rast koji bi nam dao mogućnost da se zadužimo više.

Čelnik PKS je ranije upozorio na pad ekonomske aktivnosti u prvom kvartalu ove godine od 1,3 procenata, industrijske proizvodnje za 5,9 odsto, dok je spoljni dug porastao na oko 24 milijarde evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image