• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Nisam kriv za "Jugoremediju"

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković negirao je danas odgovornost za lošu privatizaciju fabrike lekova u Zrenjaninu "Jugoremedija".

Cvetković je u izjavi televiziji B92 podsetio da je "Jugoremedija" privatizovana 2002, to jest godinu pre nego što je on došao na mesto direktora Agencije za privatizaciju.

Kako je naveo, taj ugovor o privatizaciji "Jugoremedije" raskinut je nakon što je on otišao sa funkcije direktora Agencije za privatizaciju.

"Ta priča je potpuno pase i ne znam zašto me dovode u vezu sa tim. Nemam nikakve veze sa Jugoremedijom. Niti sam bio tu kad je privatizovana, niti kada je raskidan ugovor, niti kada su na rukovodeća mesta postavljeni drugi ljudi", rekao je Cvetković.

Radnici fabrike lekova "Jugoremedija" u Zrenjaninu, okupljeni u udruženju "Ravnopravnost", podneli su nedavno tužbu zbog, kako su naveli, nezakonitog hapšenja čelnika fabrike, upozoravajući da ta afera ugrožava opstanak firme.

Grupa intelektualaca je stala u zaštitu radnika "Jugoremedije", a Zagorka Golubović, koja je zbog "Jugoremedije" svojevremeno pisala tadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, smatra da je krivica na vlastima - i staroj i novoj.

"Ja sam bivšem predsedniku Republike skrenula pažnju da je čovek koji je došao za premijera glavni krivac što je propalo u to vreme bar 50 firmi koje su privatizovane", rekla je Zagorka Golubović.

Policija je 1. avgusta uhapsila vršioca dužnosti generalnog direktora Jugoremedije Zdravka Deurića (49) i finansijskog direktora Jugoremedije Ankicu Malušić (48).

Uhapšeni su i vršilac dužnosti direktora Lukosol farmacije i Penfarma Milan Zlokas (28) i ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (47).

Njih četvoro su osumnjičeni da su prilikom osnivanja firme "Penfarm" oštetili zrenjaninsku fabriku lekova "Jugoremedija" za oko 600.000 evra. "Penfarm" su osnovali "Jugoremedija" i "Luksol farmacija".

(Beta/Foto: Tanjug/Nenad Milošević)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image