• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS skriva nova tržišta

NIS planira da uđe na dva nova za sada neimenovana tržišta u regionu, ali i da postane vodeća naftna kompanija na ovim prostorima.

Direktor za planiranje investicija u Naftnoj industriji Srbije (NIS) Vladimir Vukojević izjavio je danas da ta kompanija planira ove godine da uđe na još dva tržišta u regionu, ali nije precizirao o kojim državama je reč.

Na konferenciji "Simensovi dani nafte i gasa", on je podsetio da je NIS kupio benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini i u Bugarskoj i da će početi razvoj prodajne mreže u Rumuniji.

"Nameravamo da se proširimo i na ostala tržišta u regionu", kazao je Vukojević.

On je kazao da NIS trenutno posluje ili ima predstavništva u devet zemalja i da snabdeva dve trećine srpskog tržišta derivatima nafte.

"Cilj NIS-a je da postane vodeća naftna kompanija u regionu", naglasio je Vukojević.

On je kazao da je prema još nezvaničnim podacima NIS investirao 460 miliona evra u 2012. godini i da je plan da se u naredne tri godine uloži će 1,5 milijardi evra u razvoj poslovanja.

Kako je istakao Vukojević, među investicijama su i prelazak na proizvodnju baznih ulja u rafineriji u Novom Sadu do 2015. godine i modernizacija duboke prerade sirove nafte u pančevačkoj rafineriji, koja bi trebalo da bude završena do 2016. godine.

Prema njegovim rečima, u ovoj i 2014. godini očekuju se i prvi rezulatati istraživanja nalazišta nafte i gasa koje je NIS započeo u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Rumuniji.

"NIS namerava da razvija sve segmente poslovanja uključujući i deo koji će se baviti proizvodnjom struje", zaključio je Vukojević.

Naftna industrija Srbije je od 2009. godine u većinskom vlasništvu ruske državne kompanije Gaspromnjeft. Vlada Srbije ima oko 30 odsto akcija u NIS, a 14 odsto imaju mali akcionari.

(Beta Foto NIS)

Tagovi

nis

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image