• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemački ambasador kupio "fiću"

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm potvrdio je da je danas u fabrici "Fiat automobili Srbija" kupio putnički automobil fiat "500L".

Na pitanje da li je vozilo kupio za ambasadu ili za sebe, Vilhelm je odgovorio da će to biti njegovo lično i vozilo njegove supruge".

Naglašavajući da su u nemačkoj ambasadi u Beogradu službena vozila marke "bmw" i "mercedes", ambasador je uz osmeh dodao: "Ambasador je siromašan, a ambasada ima više novca".

Nemački ambasador se u Kragujevcu susreo sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanović, a potom je obišao i nemačku kompaniju "Megle".

Tom prilikom on je izjavio da je Nemačka najveći investitor u Srbiji u kojoj je oko 400 kompanija ukupno investiralo oko 1,6 milijardi evra.

"Isto tako Nemačka je i najveći spoljnotrgovinski partner Srbiji", rekao je ambasador Nemačke.

Naglašavajući da mu je posebno drago što je nemačka kompanija "Megle" odlučila da investira u Kragujevac, i da je uložila velika sredstava, ambasador Vilhelm je rekao da Kraguejvac za Nemce ima poseban značaj i da, kako je kazao, osećaju sramotu što su nemački vojnici streljali više hiljada civila u tom gradu.

Direktor kompanije "Megle" u Srbiji Bogdan Branimir izjavio je da ukupna ulaganja do danas iznose oko 8,5 miliona evra, kao i da je najviše uloženo u infrastrukturu i u proizvodnju.

Prema njegovim rečima, plan za ovu godinu je prerada oko 40 miliona litara mleka, što je za 15 miliona više nego 2011. godine od kada ta kompanija posluje u Srbiji, i koja je u prošloj godini proizvela 35 miliona litara mleka.

"Završavamo sa radovima na izgradnji velikog magacinskog prostora, kapaciteta više od 1.200 paleta, takođe, završamo trafostanicu i parni kotao", rekao je Branimir i dodao da ulaganja nisu samo u prizvodne pogone, već i u nove linije, na kojima će se proizvoditi sveži sir, kao i još neki drugi novi proizvodi.

Branimir je dodao da se proizvodi te kompanije od prošle godine izvoze u Bosnu i Hercegovinu i u Crnu Goru.

Vilhelm je obišao i spomen muzej "21. oktobar" i spomen park Šumarice gde je položio venac na humku građana koje su nemački vojnici streljali u Drugom svetskom ratu.

(agencije/MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kg

Koliko oseca sramotu sta su radili 41-e da od sramote trazi za Kosovo stolicu u UN...

aleksa

lik ovaj nemac

special image