• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predlog DS za smanjenje bankarskih kamata

Izvor Tanjug

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović predao predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću predloge stranke koji "obezbeđuju da građani i privreda budu zaštićeni od najvećih bankarskih kamata u Evropi".

U saopštenju DS se navodi da je poslanička grupa predložila kao konkretne mere ograničavanje kamata na potrošačke, gotovinske, kredite privredi i stambene kredite.

Predloženo je, takođe, ograničavanje provizija za korišćenje platne kartice i provizija za podizanje gotovine na bankomatu, ukidanje naknade za prevremeno vraćanje kredita, kao i ograničavanje odstupanja kursa banaka od zvaničnog kursa NBS.

DS je i apelovala na predsednika skupštine da u najkraćem mogućem roku sastavi Radnu grupu sa ciljem da se zajedničkim radom svih parlamentarnih stranaka dođe do izmena i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Zakona o deviznom poslovanju i Zakona o platnom prometu kako bi sa građana i privrede skinuli neopravdano veliki teret, dodaje se u saopštenju.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja pa ja

Pa gde ste bili sa tim predlogom dok ste bili na vlasti? Posle bitke svi su generali pametni. Podržavam predlog naravno!

Stanko

Odličnan predlog! Dajte još ovakvih predloga mera da se bolje živi. Sada je vlast na potezu da ovo uvede u pravni poredak i da gradjanima bude malo lakše.

mt

Daj Bože, da to prođe ! Odraše nas.

special image