• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poštanska preuzima depozite Privredne banke

Ministarstvo finansija će Vladi predložiti da omogući da se svi osigurani i neosigurani depoziti Privredne banke Beograd (PBB), kao i deo njene imovine, prenesu na Banku Poštansku štedionicu (BPŠ).

 Poštanska preuzima depozite Privredne banke Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ističući da je cilj ovog predloga očuvanje stabilnosti finansijskog sistema zemlje, Ministarstvo je navelo da će se razlika između iznosa obaveza i imovine PBB-a, koji se prenose na BPŠ, biti pokrivena visoko utrživim državnim obveznicama.

"Ova mera je nužna, jer jedina obezbeđuje stabilnost finansijskog sistema, i opravdana, jer je najjeftinija za građane Srbije. Pri tome je u obzir uzeto i dalje uspešno poslovanje BPŠ", piše u saopštenju.

Sprovođenjem ove mere svi deponenti PBB-a će, kako se navodi, od ponedeljka, 28. oktobra, postati klijenti BPŠ i moći će slobodno da raspolažu svojim novcem.

Privredna banka Beograd je jedna od naših najstarijih banaka, osnovana pre oko četiri decenije. Udeo države je 64,79 odsto, a ostatak su akcionari sa vlasništvom manjim od pet odsto. Banka ima oko 380 službenika.

I pored redovnih dokapitalizacija i pokrića manjaka rukovodstva banke koje je birala i, u načeklu, kotrolisala država, nisu uspeli da održe banku "iznad vode".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miodrag

Hoće li država da im isplati i otpremnine za uspešno uništavanje banke?

special image