• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljamo da se sve manje zadužujemo

Izvor Tanjug

Generalni sekretar UBS Veroljub Dugalić izjavio je danas da je nastavljen pad nivoa kredita u Srbiji, i kod građana i kod privrede, tako da je sada ukupna zaduženost 2.228 milijardi dinara.

Dugalić je na konferenciji za novinare rekao da je u privredi u oktobru zabeležen pad kreditne zadužnosti od oko dva odsto, dok je kod stanovništva zaduženost nominalno na istom nivou, ali ako se ima u vidu inflacija i tu se beleži pad.

Ukupuna zaduženost građana Srbije po bankarskim kreditima bila je na kraju oktobra 611,47 milijardi dinara.

Prema rečima Dugalića, u tom mesecu gotovinski krediti neznatno su povećani, stambeni u ostali na istom nivou, dok je kod potrošačkih, poljoprivrednih i kredita za refinanasiranje zabeležen pad.

On je naveo da je dobar pokazatelj što docnja u otplati bankarskih kredita stagnira, tako da je kod preduzeća ona sada 15,2 odsto, a kod stanovništva 4,9 odsto.

Portfelj tih kompanija u Srbiji stabilan, rekla je generalni sekretar Asocijacije lizing kompanija Srbije Teodora Milenković, a broj lizing ugovora kod građana u konstantnom padu, jer u taj broj ulaze ugovori zaključeni 2008. godine, kada je portfelj  lizing kompanija bio višestruko veći nego sada.

Imajući u vidu da se uglavnom radi o petogodišnjim ugovorima i da će oni biti završeni do kraja ove godine, očekuje se da će se od 2014. godine pokazatelji o broju lizing ugovora stabilizovati i popraviti.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image