• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prioritet i autoput od Batrovaca ka Beogradu"

Izvor Tanjug

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić kaže da je jedan od prioriteta rehabilitacija dela autoputa od graničnog prelaza Batrovci prema Beogradu u dužini od 20 kilometara, koji će se ticati ne samo održavanja, već i bezbednosti saobraćaja.

"Nije pristojno da ljudi ulaze iz Hrvatske vrlo dobrim autoputem, a da ih u Srbiji dočeka izuzetno loš", rekao je Antić posle obilaska graničnog prelaza Batrovci sa premijerom Ivicom Dačićem.

Antić je novinarima rekao da je nedavno potpisan Ugovor sa Svetskom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj o sprovođenju projekta o bezbednosti saobraćaja u naredne četiri godine, za koje će i Vlada Srbije izdvojiti 115 miliona evra u projektu vrednom 400 miliona evra koji bi trebalo da unapredi bezbednost saobraćaja u dobroj meri.

Prema njegovim rečima, tim projektom biće obuhvaćena konkretna rešenja za određene deonice, za koje će se nakon snimanja utvrditi šta je potrebno učiniti na povećanju bezbednosti saobraćaja i održavanju puta.

"Više neće moći da svako definiše svoje prioritete, a jedan od prvih prioriteta je rehabilitacija autoputa od Batrovaca prema Beogradu u dužini od 20 kilometara", rekao je Antić.

Ministar Antić je dodao i da je drastično smanjen novac u budžetu "Puteva Srbije", da je do pre nekoliko godina taj budžet iznosio više od 400 miliona evra, a da je 2013. godine bio oko 200 miliona.

Antić je dodao da su Ministarstvu poznati svi moderni sistemi, da neke zemlje čak i greju asfalt, da se bez ljudskog faktora vodi briga da se neke deonice puteva ne zalede, ali i upozorio da se ne može očekivati da se ne izdvaja dovoljno, a da putevi budu kao u Nemačkoj.

Ministar je takođe rekao da se ostaje pri naplati putarina prema pređenom kilometru, da je cilj da se na deonici Preševo-Levosoje, koja iznosi nekoliko desetina kilometara, uvede naplata putarine, da se pokuša sa povećanjem samonaplate, a da je takođe važno da se brzo završe deonice na Koridoru 10, koje vode prema Bugarskoj i Mađarskoj kako bi se i tu mogla uvesti naplata putarine.

On je zaključio da država ne izdvaja dovoljno sredstava za održavanje puteva i u projekte unapređenja saobraćaja.

Direktor Uprave carina Miloš Tomić precizirao je da je carina pojačala dežurstva i da je dobila jasna uputstva vlade kako se tokom predstojećeg vikenda ne bi stvorile velike gužve.

On je dodao da su procedure redovne, samo malo ubrzane, ali da to ne znači slobodu bilo kome i bilo čemu da to koristi za neke druge stvari.

Tomić je pozvao građane da im se, ukoliko budu imali potrebe, slobodno obrate, kao i pograničnoj policiji.

Granični prelaz obišao je i direktor policije Milorad Veljović koji je rekao da očekuje pojačan promet na tom prelazu i do 30 odsto i da je zato rad na sprečavanju gužvi prioritet.

Dačić je po obilasku graničnog prelaza Batrovci rekao da su se državljani Srbije koji žive u inostranstvu često žalili da se pri ulasku u zemlju sreću sa dugim čekanjem, maltretiranjem, da im pojedinci traže novac... i da tako nešto ne sme da se dešava.

"To je instrukcija sa državnog vrha i toga svi ovde moraju da budu svesni", rekao je Dačić i dodao da je zato i došao da sa Antićem i Veljovićem, zaposlenima u MUP-u, graničnoj policiji i carini, pruži podršku.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Knin

Kad predjes iz Hrvatske u Srbiju moras smanjiti brzinu da ne ostanes bez tockova. Zato bezbjednost i nije neophodna jer se i ne moze brzo voziti :)

special image