• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u Evropskoj konfederaciji menadžera

Srpska asocijacija menadžera postala je pridruženi član Evropske konfederacije menadžera, saopštio je predsednik asocijacije Slobodan Vučićević.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) postala je pridruženi član Evropske konfederacije menadžera (EKM), saopštio je predsednik SAM-a Slobodan Vučićević.

On je na konferenciji za novinare izjavio da je SAM postao deo evropske mreže menadžera, čime ima mogućnost da zastupa interese srpskih menadžera i u Evropskoj uniji.

"Radićemo na popularizciji menadžmeta, jer je to od velikog značaja za ekonomski i nacionalni interes Srbije", rekao je Vučićević i dodao da je ekonomija zdravija, ukoliko ima više menadžera.

Vučićević, koji je i predsednik Uprave "Droga Kolinske" i generalni direktor kompanija "Grand prom" i "Soko Štark" kazao je da menadžerstvo u Srbiji zaostaje za zemljama iz okruženja i naglasio da će SAM raditi brže da bi ih dostigao.

"Radimo na edukaciji naših članova, kao i na standardizaciji ugovora o nagradjivanju i platama i etičkom kodeksu", izjavio je on i dodao da je jedna od aktivnosti i korporativno upravljanje, jer je menadžer taj koji upravlja kapitalom.

Potpredsednik SAM-a Danijel Pantić rekao je da EKM ima četiri pridružena člana, 15 nacionalnih asocijacija i devet stukovnih udruženja, a ukupno obuhvata 1,5 miliona članova.

SAM je potpisao i sporazum o saradnji sa Hrvatskom asocijacijom menadžera (CROMA) u cilju razmene iskustava i zajedničke edukacije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image