• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se ne krade 100 miliona evra uštede u Kolubari

Izvor Tanjug

Ukinuvši "krađe i rasipanja" u Rudarskom basenu u prethodnih godinu i po dana napravljene su uštede od oko 100 miliona evra, izjavio je danas direktor tog preduzeća Milorad Grčić.

Grčić, koji je danas sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem obišao fabriku "14. oktobar", Fabriku maziva i Gradsku toplanu sa kojima Kolubara sarađuje, rekao je novinarima da je 2012. godinu Rudarski basen završio sa minusom od 3,8 milijardi dinara, dok je prošle godine bila u plusu od preko 800 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, Kolubara je bila u jednom razorenom i haotičnom stanju u samoj organizaciji i procesu proizvodnje, bilo je puno krađe, rasipanja, više od 370 putničkih automobila je bilo 24 časa dnevno 365 dana u godini na korišćenju kod zaposlenih.

"Možete zamisliti koliko se tu samo nafte i benzina trošilo, jer su imali neograničene kartice za kupovinu i plaćanje naftnih derivata. To i neke mnogo veće svetske kompanije ne bi mogle da izdrže", naveo je on Grčić i dodao da se sada koristi manje od 90 automobila i to ne 24 časa dnevno.

Napominjući da godinama nije bio izvršen popis nijednog magacina u tom preduzeću, on je naglasio da je sada u Kolubari formirana unutrašnja kontrola, te da se krenulo sa domaćinskim poslovanjem i davanjem otkaza svima koji su uhvaćeni u krađi.

"To nisu bile sitne krađe. Imali smo primer gde je navodno Kolubara gubila neku količinu nafte, odnosno da je fiktivno cisterna od 30 tona ušla u preduzeće. Mi smo uspeli to da propratimo, dokažemo i cela smena je dobila otkaz, a podneto je više od 40 krivičnih prijava", objašnjava Grčić.

Kao jedan od uspeha, naveo je to što je "uspeo da sačuva nepravedno izdvojenu firmu Kolubara - metal.

"Potraživanja Kolubare od "Kolubare - metal bila su šest milijardi dinara, a dug prema bankama je bio 800 miliona dinara. Rudarski basen Kolubara je vraćanjem i spašavanjem firme Kolubara - metal spasila sebe", zaključio je Grčić, napomenuvši da je reč o najopremljenijoj firmi za održavanje bagera iz svih sistema za površinsku eksploataciju na Balkanu.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Js

Ja cu se samo nasmejati...posto znam odakle sam

Maksimilijan

Brate mili, koliko se tu kralo.. Zamisli da se nije kralo, koliko bi sada para bilo u Kolubari, a i u državnoj kasi..

keka pfc

Predizborni marketing čemu se sve nesluže ovi iz sns.

special image