• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finalna verzija Zakona o radu krajem nedelje

Izvor Tanjug

Ministar Aleksandar Vulin najavio je da bi krajem nedelje trebalo da bude poznata finalna verzija Zakona o radu (ZOR) , o kome će se , verovatno u četvrtak, razgovarati još jednom na sednici Socijalno-ekonomskog saveta.

Vulin, koji kaže da nema sukoba sa sindikatima o detaljima novog zakona, u međuvremenu će se sresti sa čelnicima sindikalnih organizacija, Ljubisavom Orbovićem i Branisalvom Čankom, piše današnji "Blic".

Ministar je precizirao da sindikati nisu želeli da razgovaraju o 10 od ukupno 200 članova novog ZOR-a, ističući da je "sve ostalo usaglašeno".

Poštujem to što nisu hteli da razgovaraju o zaradama, pravima sindikata i proširenom dejstvu kolektivnih ugovora, ali nije tačno da na vreme nisu bili upoznati s rešenjima, rekao je Vulin.

On je dodao da ne stoje ni tvrdnje sindikata da se predloženim rešenjima umanjuju zarade zaposlenih 10 odsto.

"Voleo bih da živimo u socijalizmu, zalagao sam se za to celog života. Ali živimo u vremenu u kom se o iznosu zarade pregovara sa poslodavcem", rekao je Vulin, napominjući da ni poslodavci nisu u potpunosti zadovoljni predloženim rešenjima..

Oni su insistirali da se ukine obaveza plaćanja putnmih troškova, pauza za ručak, topli obrok, napomenuo je Vulin, ističući da je država takve predloge odbila.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pera

treba uvesti svecanu obavezu odricemo se plate i sve sto ide uz nju zakon vam je jadan poslodavac uzima milione a radniku minimalac to sto ovde ima to nema nigde to sto cete ovde da dozivite to necete nigdeee ...

Nikola

Mislim da u ovaj zakon treba dodati tačku,da se ukine topli obrok,pauza za jelo i plata radnicima i da se zabrani radnicima da posle radnog vremena smeju uzimati hranu i kod kuće.

Marko Marko

Voleo bi da vidim podudarnost ovog predloga Zakona, sa pravnom i zakonskom regulativom zemalja EU. Tada bi na videlo izasla cinjenica da je ovo u sustini omca o vratu radnika i Zakon koji od radnika pravi robove. Ovo nema nikakve veze sa fiskalnom konsolidacijom.

special image