• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS zabranio prodaju uglja građanima

Izvor Tanjug

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama.

Kako "Blic" prenosi, direktor EPS-a Aleksandar Obradović, poslao je 4. septembra dopis direktorima RV "Kolubara" i TE "Kostolac", u kojem preporučuje obustavu isporuke uglja za industriju i domaćinstva.

Na pitanje "Blica" zašto su obustavili isporuku uglja, EPS je odgovorio:

"Zbog posledica majskih poplava, radi obezbeđivanja zaliha uglja na deponijama u termoelektranama kako bi se za privredu i građane Srbije obezbedilo stabilno snabdevanje električnom energijom u predstojećem zimskom periodu, Rudarskom basenu 'Kolubara' i 'Termoelektranama-kopovima Kostolac', preporučeno je da do daljnjeg obustave isporuku svih vrsta uglja i u veleprodaji i u maloprodaji za kupce u kategorijama industrija i široka potrošnja".

"Blic" navodi i da domaćeg uglja koji je najjeftiniji za grejanje, sada nema ni za stovarišta koja snabdevaju građane, da ga neće dobiti ni udruženja sindikata, penzionera i invalida, koja su ogrev ugovorila preko tendera od 29. jula.

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Glasaliste gledate tražiliste promene 2000te na sva usta kukaliste na miloševiča meni ugalj i struja netrebaju za grejanje jasam u mojoj šumi naseko 30 metara drva i bašme briga obezbedijosam grejanje

Gradjanin

Šta će građanima ugalj!? Samo prlja atmosferu i emituje CO2! Oni treba odmah da pređu na gas, struju ili lož-ulje! Pošto gasa nema, pogano i nazadno je grejati se na struju, onda treba da se svi grejemo na ultra akcizno NIS-ovo lož-ulje!

Bili

Kosutnjak,Avala,Zvezdara,Miljakovacka suma i svi parkovi sekire u ruke i seci!!!!ETO GREJANJA!!!!

special image