• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguća energetska kriza ove zime

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zorana Mihajlović ocenila je da bi Srbiju ove zime mogla da zadesi energetska kriza, ali je poručila i da nema mesta panici.

Ministarka je objasnila da govori o energetskoj krizi zato što Srbiji nedostaju i ugalj i struja i gas i mazut.

"Mogli smo sve vreme od poplava da nabavljamo ugalj, ali to nismo učinili. Svaka tona uglja na deponiji koja bi se uvezla znači manji uvoz kilovat-časova struje", rekla je Mihajlović "Politiku".

Mihajlovićeva koja je u prethodnom mandatu bila ministarka energetike, dodala je da je Vlada još u junu donela odluku da "Srbijagas" krene u nabavku gasa, ali da do danas nema informacija o tome.

"Kako se približava grejna sezona, i kako je svima jasno da 15. oktobra treba da budu topli radijatori, shvatamo da nam sve fali", ukazala je ona.

Mihajlovićeva je kao neosnovanu ocenila najavu direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića o poskupljenju tog energenta od 1. januara, odnosno o uvođenju ekonomske cene gasa.

"On može da poželi cenu kakvu hoće, ali cenu gasa, kao i struje određuje regulatorna Agencija za energetiku", podsetila je ministarka.

Ona je poručila i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne enrgije građanima.

Govoreći o svom resoru i izboru novog direkora za "Železnice", ona je rekla da je u toku konkurs i naglasila da još nije čula da je premijer Aleksandar Vučić rekao da je biznizmen Milan Beko dobar za tu funkciju.

"Nije mi poznato da on to misli, niti sam čula da je tako rekao jednog trenutka. Premijer hoće rezultate i efikasna javna preduzeća", ocenila je Zorana Mihajlović.


Ona je rekla i da nije imala duel sa Stanislavom Pak, savetnicom predsednika Tomislava Nikolića.

"Nije bio duel, ja nisam ništa odgovorila", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje da li je imala problem nerazumevanja s Nikolićem ili sa Stanislavom Pak.

Na novinarsku konstataciju da je Pakova odgovorila na jednu njenu izjavu vezanu za odnos između predsednika i premijera, Mihajlovićeva je rekla da nije primetila bilo kakve probleme u odnosu između predsednika i premijera.

"Predsednik Nikolić je izabran na tu funkciju pre svega kao predsednik SNS-a, premijer je rekao da ćemo ga podržati i u drugom mandatu, a što se savetnice tiče - nemam nikakav komentar na njene izjave i ponašanje. Verujem da je imala loš dan", zaključila je ministarka Zorana Mihajlović.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rajko

ma dala žena krv pa priča svašta

Živanko

Da li ovim nastupom ta žena želi da nam poruči kako je ministar energetike nesposoban, te da mora ona da radi tuđi posao? Šta je sa tim ljudima, što ne rade SVOJ posao?

Aleksandar

Meni struja za grejanje netreba jasam meni obezbedijo 30 metara drva za grejanje a vi štose grejete na struju glasaliste gledajte

special image